Effekten av fytosteroler

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-12-18
Fytosteroler er kolesterol-lignende stoffer som finnes i plantemateriale. Mens en typisk amerikansk diett er relativt lav i Phytosterol inneholder matvarer, er de en viktig del av et sunt kosthold, og noen ernæringseksperter selv anbefaler kosttilskudd med disse viktige forbindelser. Fytosteroler utføre en rekke viktige oppgaver i human biologi, og deres samlede effekt på human helse har vært tema for omfattende forskning

Kolesterol

Det vanligste, er phytosterols sitert som en naturlig metode for å redusere LDL kolesterol nivåer, som ofte er for høy i mennesker som spiser en høy-kolesterol diett. Fytosteroler bidra til å blokkere intestinal absorpsjon av kolesterol med 30 til 40 prosent, forårsaker en nedgang i totale nivået av både HDL og LDL kolesterol. Siden høyt kolesterol er en vanlig årsak til mange kroniske sykdommer, mat og kosttilskudd som er forbedret med fytosteroler kan gi mange fordeler til bestemte personer. Matvarer som korn, oljer, er smør og margarin ofte forsterket med fytosteroler og er direkte markedsført til folk som mål å redusere sine totale kolesterolnivået.

Heart Disease

Mange typer hjertesykdom er forårsaket, eller forverres, ved en høy-kolesterol diett. I tillegg til å hjelpe til lavere hjertesykdom ved å redusere kolesterolnivået, fytosteroler ser ut til å ha andre hjerte-sunn effekter. FDA anbefaler at 0,4 mg av fytosteroler, tas to ganger per dag som en del av måltidene, kan redusere risikoen for hjertesykdom. Pasienter med hjertesykdom, eller med en familie risiko for alle typer hjerte-og karsykdommer, er ofte anbefalt av leger og ernæringsfysiologer for å redusere sine totale inntaket av kosttilskudd kolesterol og mettet fett og øke inntaket av fytosteroler i form av naturlig mat, befestet mat og kosttilskudd.

Cancer

Selv om data om emnet er begrenset, fytosteroler kan gi beskyttelse mot enkelte former for kreft-spesielt kreft i bryst, mage, tykktarm og prostata. Mens få store studier har fullt undersøkt dette potensialet beskyttende effekt, er det mulig at phytosterols delvis forklare lavere priser kreft blant mennesker som konsumerer en overveiende plante-basert diett. I tillegg kan phytosterols spille noen rolle i kreftbehandling. Fytosteroler bidra til å hemme veksten av svulster i bryst og prostata, spesielt når det tas i svært store mengder. Makrobiotiske, er høy-Phytosterol dietter ofte foreskrevet som komplementære behandlinger for pasienter med kreft.

Anti-inflammatorisk virkning

Svært begrensede data har antydet at phytosterols kan bidra til å redusere betennelse forårsaket av immun-respons celler og kan være en sunnere, lavere risiko alternativ til steroide og ikke-steroide anti-inflammatorisk behandling. Fytosteroler har vært brukt i stedet for NSAIDs som aspirin, ibuprofen og naproxen for å redusere smerter og feber forårsaket av kroppens betennelsesreaksjon. Selv om ingen studier på mennesker har gjort solid konklusjoner om denne bruken, noen naturopathic healere anbefaler bruk av fytosteroler som nutraceutical alternativer til konvensjonelle anti-inflammatoriske medisiner.

Bivirkninger

fytosteroler er generelt anerkjent som trygge, og få bivirkninger har blitt rapportert. Men, som alle kosttilskudd, er de forbundet med en viss grad av risiko-herunder redusert absorpsjon av vitamin E. Inntil videre informasjon er samlet om sikkerheten til fytosteroler i store doser, har FDA oppmerksom på at forbrukerne unngå en Phytosterol inntak for mer enn 3 gram per dag.

Det er ikke kjent om phytosterols ha merkbare effekter på graviditet eller amming, selv om foreløpige bevis har vist at de ikke påvirker kvinnelig hormon nivåer. Likevel, mens phytosterols i matvarer trolig ikke utgjør noen risiko for gravide eller ammende kvinner, bør kosttilskudd unngås unntatt under veiledning av en lege.


Previous:nothing Next:hva er bruken av kobolt?

Relaterte artikler


 • hva er en lakto-ovo vegetarisk kosthold?
 • hvordan bli kvitt en kald sår eller feber blemme raskt
 • hvordan å beregne mat per person
 • bivirkningene av duromine
 • hvordan lavere kolesterol med mat
 • hvordan å miste vekt og omskolere hjernen din
 • hvor lang tid tar det å senke kolesterol ved hjelp av diett?
 • hvordan legge til høyt protein mat til kosthold
 • seksuelle bivirkninger av phentermine
 • hva er forbindelser av mat coloring?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com