helsemessige fordeler av avokado

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-11-14
Avocado trær dyrkes over hele Mexico, Latin-Amerika og Karibia. Disse trærne produserer en runde eller eggformede frukt kjent som en avocado, som noen ganger blir karakterisert som en grønnsak i stedet. Den avocado er brukt i en rekke retter, fra salater til smørbrød, og blir ofte brukt til å lage guacamole og andre dips. I tillegg til sin distinkte smak, er denne frukten ofte verdsatt for sin helsemessige fordeler, alt fra å senke kolesterolnivået til å gi viktige næringsstoffer

Reduserer Kolesterol

Ifølge en 1996 studie av forskere ved den meksikanske Social Security Institute, erfarne personer som spiste en avocado-rikt kosthold en betydelig reduksjon i kolesterolnivået. De på studien hadde en gjennomsnittlig 16 prosent reduksjon i serum total kolesterol etter bare sju dager. Samtidig økte HDL nivå av det gunstige kolesterolet med 11 prosent. Ved avslutningen av studien, fant forskerne at en diett rik på avokadoer kan forbedre lipid profiler, særlig i de med milde tilfeller av høyt kolesterol.

Forbedrer Heart Health

Avokado er rik på kalium og folat. Ifølge National Institute of Health, hjelper folat fremme hjertesykdommer, mens informasjon utgitt av USDA viser at kalium kan også bidra til å beskytte hjertet. Kalium bidrar til å senke blodtrykket, noe som kan redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag. De som konsumerer folat-rike dietter har en redusert risiko for hjerte-og karsykdommer enn de som ikke bruker høyere nivå av folat.

Beskytter mot kreft

Avokado inneholder flere næringsstoffer som hjelper kroppen beskytte mot kreft. De er en god kilde til umettede fettsyrer, samt en rekke karotenoider, som alle er påvist kreft jagerfly. Både oljesyre og vitamin E, som er funnet i avokado, anbefales til de med risiko for brystkreft. I en januar 2005 studie av UCLA Center for Human Nutrition, ble avokado funnet å hemme prostata kreft på grunn av høye nivåer av lutein og beta-karoten.

Hjelper kroppen absorbere vitaminer

En mars 2005 studie i "Journal for ernærings "viste at det å spise avokado sammen med andre næringsrik mat hjalp kroppen lettere absorberer vitaminer levert av dem mat. Dette skyldes det høye fettinnholdet i avocado. Mange vitaminer finnes i spinat, gulrøtter og andre grønnsaker er fettløselige, så spise dem sammen med avokado tillater kroppen å absorbere 5,1 til 15,3 ganger mer næringsstoffer. For å nyte denne økte absorpsjon, legg skiver avocado i en salat.

Gir sunt fett

Mens mange mennesker skyr høy-fett matvarer inneholder avocado høye nivåer av sunt umettet fett. Dette gjør det en god kilde til fett for de som prøver å unngå arterie-tilstopping mettet fett som finnes i mange kjøtt og ost. Det sunne fettet i en avocado er også en god kilde til fett for vegetarianere, og andre som prøver å begrense inntaket av animalske produkter.


Previous:nothing Next:dårlige effekter av yerba mate te

Relaterte artikler


 • Hva er omega 3 i egg?
 • hva er l fenylalanin?
 • gjør man trenger å ta vitaminer?
 • er peanøttsmør sunt å spise?
 • hvilke matvarer fremmer muskel vekst?
 • hvordan å gå ned i vekt på vekt overvåkere
 • Fordelene med cornsilk
 • bivirkninger av slo-niacin
 • hvordan du bruker tribex
 • triglyserider redusere matvarer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com