farene av gurkemeie

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-11-17
Gurkemeie er et krydder laget av rhizome av kurkuma longa anlegget. Asiatiske populasjoner har brukt gurkemeie for årtusener som mat krydder og en intern og ekstern medisin. Gurkemeie og dens mest biologisk aktive komponenten, curcumin, har vist lovende anti-inflammatorisk og antioksidantegenskaper i laboratorie-og dyreforsøk, og studier har antydet at de kan være effektive i behandling eller forebygging av alt fra Alzheimers sykdom til kreft. Dessverre, kan fristende utsiktene til en kur-all føre noen mennesker til misbruk eller overforbruk gurkemeie og curcumin, spesielt siden begge er lett tilgjengelig --- gurkemeie som et vanlig krydder og curcumin som kosttilskudd.

Dosering

I følge MedlinePlus, inkluderer gjennomsnittlig kosthold i India 2 til 2,5 gram av gurkemeie (tilsvarende 60-200 milligram curcumin) per dag. I en 2001 papir i tidsskriftet kreft Research, en taiwansk forskerteam ledet av AL Cheng rapportert at pasienter med forstadier forhold eller ikke-invasiv kreft tok 0,5 til 8 gram curcumin en dag muntlig over en tre måneders periode uten behandling-relatert toksisitet.

Effekter på fordøyelsessystemet

Høye doser eller langvarig bruk av gurkemeie kan forårsake halsbrann, urolig mage, kvalme og diaré. Ifølge MedlinePlus, men gurkemeie kan være nyttig for å redusere antallet mage-og tarm sår forbundet med noen medisiner, kan det føre til sår seg selv når det tas i større doser eller over lang tid. MedlinePlus advarer også at gurkemeie og curcumin kan indusere galleblæren sammentrekninger, som kan være problematisk for pasienter med gallestein.

Effekter under graviditet og amming

For årtusener i India og andre steder, gravide og ammende kvinner har tatt gurkemeie i deres daglige dietter uten å skade seg selv eller sine barn. MedlinePlus rapporterer at studier på muntlig gurkemeie forbruket fant ingen bevis knytter gurkemeie med unormal fosterutvikling. Imidlertid bemerker MedlinePlus også at gurkemeie er en mild livmor-stimulant som kan oppmuntre menstrual flow. Gravide og ammende kvinner bør utvise forsiktighet ved inntak av gurkemeie. De bør også vurdere at mens folk har spist gurkemeie-krydret mat for tusenvis av år, curcumin kosttilskudd har ingen slik historikk. The Linus Pauling Institute's Micronutrient Information Center (MIC) sier at medisinsk vitenskap har ikke etablert sikkerhet for disse kosttilskudd under graviditet eller amming.

Drug Interactions

Den MIC lister opp en rekke mulige negative interaksjoner mellom gurkemeie curcumin og narkotika. I reagensglasset, hemmer curcumin blodplateaggregasjon, noe som antyder at kosttilskuddet kunne øke blødningsrisikoen for pasienter som tar antikoagulantia eller platehemmende medisiner --- selv aspirin. Cellekultur og dyreforsøk resultater tyder på at muntlig curcumin kunne hemme effektiviteten av kjemoterapi for brystkreft. Piperine, lagt et stoff til noen curcumin kosttilskudd for å øke curcumin er biotilgjengeligheten, kan bremse kroppens evne til å eliminere stoffer som Dilantin og Inderal.

Hensyn

Alle som vurderer de medisinske bruken av gurkemeie eller curcumin bør oppsøke lege for å unngå å forverre en eksisterende tilstand eller indusere en ugunstig interaksjon med andre urter eller kosttilskudd, over-the-counter medisiner eller reseptbelagte medisiner. En kvalifisert profesjonell i ayurvedisk eller tradisjonell kinesisk urtemedisin kan også være nyttig. Ikke overskrid doseringen anbefalt av supplement produsenter eller helsepersonell. Husk at mens den amerikanske Food and Drug Administration gjenkjenner gurkemeie som en trygg tilsetningsstoff, betyr det ikke regulere medisinsk bruk, heller ikke strengt regulerer kvaliteten eller effektiviteten av urter og kosttilskudd som curcumin.


Previous:nothing Next:Hva er fordelene med å ta bee pollen granulat?

Relaterte artikler


 • helsemessige fordeler av magnesiumoksid
 • hvordan gjøre selleri-hibiscus frossen dessert (smaker som sorbet)
 • Fordelene med vanlig yoghurt
 • ernæring informasjon: cottage cheese
 • hvordan å gå ned i vekt, komme i form, har en strand kropp
 • helsemessige fordeler av magnesium
 • hvordan bli kvitt en kald sår eller feber blemme raskt
 • Hva er fordelene med å ta linfrøolje?
 • hvordan ta kalsium
 • hva du skal spise mens detoxing
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com