b vitaminer for hår vekst

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-10-26
Sunn, sterke hår er noe som mange mennesker streber etter. Men for noen mennesker kan det være en utfordrende og frustrerende mål. Hår vokser i gjennomsnitt en halv cm per måned. Den eneste delen av håret som er i live er roten, noe som gjør det viktig å holde den sunn. Som vi alder, kan hårvekst bremse og stoppe helt. Håret er laget av keratin, et protein som også bidrar til å skape negler og hud

Hair Vekst

I følge Dr. George Obikoya, må visse vitaminer som B-vitaminer være tilstede i riktig proporsjoner for optimal hårvekst. Når kroppen mangler viktige vitaminer grunn av stress, dårlige matvaner, mangel på søvn og giftstoffer i miljøet, er håret kompromittert og svekket. Dette resulterer i kjedelig, livløst hår og noen ganger avtatt hårvekst.

Vitamin B7

Vitamin B7 (biotin) også kjent som vitamin H, er vannløselig, noe som betyr at den er behandlet gjennom blodet og forlater kroppen din gjennom urin. Biotin må fornyes ofte på grunn av dette. Vitamin B7 spiller en stor rolle i å hjelpe kroppen å forbrenne proteiner, karbohydrater, fett og glukose. Dette hjelper produsere sunt hår. Vitamin B7 årsaker merkbare resultater i håret stand når det tas som et supplement eller spist regelmessig. Egg, melk, fjørfe, spinat og blomkål er eksempler på matvarer med høyt innhold av biotin.

Vitamin B6

Vitamin B6 (pyridoksin) er også vannløselig, og er nyttig med røde blodlegemer metabolisme. Dette betyr B6 spiller en rolle i å øke mengden av oksygen gjennomført blodet. Når kroppen er mer oksygenrikt, alle organer fungerer bedre, blant annet skape bedre hårvekst. Mange befestet korn, kjøtt og fisk har høye nivåer av B6. Dr. Obikoya foreslår å ta 50 mg vitamin B6 daglig for å fremme sunn hårvekst.

Vitamin B8

Vitamin B8 (Inositol) er vannløselig og bidrar til å skape sunn cellevekst, noe som er direkte relatert til helse håret vekst. Kaffe reduserer egenskapene til vitamin B8 å gjøre jobben sin. Vitamin B8 finnes naturlig i hvete bakterie, bananer og brun ris. Personer med mangel på vitamin B8 kan oppleve eksem eller hårtap.

Vitamin B9

Vitamin B9 (folsyre) er viktig for kroppen i produksjonen av nye celler og spiller en rolle i DNA og RNA, de kroppens genetiske materiale. Vitamin B9 bistår også med å hjelpe nervesystemet fungere ordentlig, og spiller en rolle i sunt hår. De fleste mennesker er i stand til å få nok vitamin B9 gjennom kostholdet. Vitamin B9 er vannløselig og finnes i mørke, leafy grønne grønnsaker.

Expert Insight

Generelt, føles Dr. Obikoya god helse og ernæring sammen med B-vitaminer hjelper med sunn hårvekst. Som han sier, "Hvor mange syke mennesker du kjenner med en full leder for sunt hår?"


Previous:nothing Next:definisjon av rapsolje

Relaterte artikler


 • hvordan legge til høyt protein mat til kosthold
 • hva er flaxseeds godt for?
 • hvordan få seks pack abs diett
 • hvordan å gå ned i vekt etter leveren rensing kosthold
 • hva er den ernæringsmessige verdien av en eggehvite?
 • hvordan komme i sonen kosthold for friske kosthold optimal helse
 • fakta om kolesterol fra egg
 • Hva er normal natrium nivået for en person?
 • Slik brakk banan kosthold
 • hvordan å gå ned i vekt på en lav kolesterol diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com