hva trenger du å spise for å være sunn?

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-09-06
En godt avrundet, næringsrikt kosthold fremmer generell helse. Med alle de forskjellige diett planer, er det vanskelig å avgjøre hva du trenger å spise for å være sunn. Visse matvarer fra alle gruppene fremmer helse og bør inngå i alles kosthold. Disse matvarer er fulle av næringsstoffer og er akseptable for nesten alle plan

Heart Health

En sterk, sunn hjerte er av største betydning. Noen matvarer som fremmer hjertesykdommer, ifølge MedicineNet. com, inkludere blåbær, som inneholder antioksidanter, fiber og vitamin C, spinat, som inneholder jern og folat, sammen med vitaminer, mineraler og fytokjemikalier som er gunstig for hjertet, og mandler , som inneholder omega-3 fettsyrer, vitamin E, fiber og magnesium.

Bone Health

Meieriprodukter har næringsstoffer som hjelper med tilstander som hypertensjon, kreft og hjertesykdommer. Men den viktigste fordelen av meieriprodukter i kosten er forebygging av osteoporose og andre bein relaterte forhold. Kalsium, vitamin D, protein og magnesium er noen av de viktigste helse-beskyttende komponenter i melkeprodukter.

Brain Helse

Noen matvarer og stoffer som koffein og sukker (i moderate mengder) har vist seg å øke konsentrasjonen og fokus. Fisk, som er rik på omega-3 fettsyrer hjelper hjernens funksjon og utvikling, og nøtter er høy i vitamin E, noe som bidrar til å holde sinnet skarp som du alder. Andre hjernen sunn mat er hele korn og frukt, som hjelpemiddel i blodstrømmen og redusere risikoen for tilstoppede arterier til hjernen.

Fordøyelsen Helse

Foods høy i fiber og lite bearbeidede karbohydrater er bra for fordøyelsen helse. Hele korn, rå grønnsaker, frukt og yoghurt er bra for å holde fordøyelsessystemet kjører problemfritt. Tygge maten godt er et viktig skritt mot fordøyelsesproblemer helse.

Weight Management

Spis et velbalansert kosthold som inneholder minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen, kjøtt lav i mettet fett, og hele korn når du prøver å miste vekt. Non-stivelsesholdige grønnsaker som grønne bønner, squash og agurk og lav carb frukt som blåbær, jordbær og mandariner vil gi raskere resultater. Også inkluderer to eller tre porsjoner med meieriprodukter daglig for å hjelpe til med vekttap.

Hensyn

Diabetikere og personer med høye triglyserider bør velge matvarer lavere på karbohydrater for å unngå blodsukker pigger og langvarig høyt blodsukker målinger. Over tid vil høy blodsukkeret føre til diabetes og høyt kolesterol. Frukt er bra for diabetikere er blåbær, jordbær og mandariner. Grønnsaker som grønne bønner, asparges og spinat er gode valg for diabetikere og de med høye triglyserider.


Previous:nothing Next:grunner for uønsket vekttap

Relaterte artikler


 • hvordan å flate en mage i tre uker
 • hvordan få mer vitamin C i kosten
 • om kitosan
 • hvordan å øke metabolismen mens slanking
 • hvordan å erstatte pasta med spaghetti squash og gå ned i vekt
 • høyt protein mat med lite karbohydrater
 • hva er den primære funksjonen til et karbohydrat?
 • Slik lavere kolesterol naturlig
 • hvordan ta kalsium
 • body detox fordeler
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com