helsemessige fordelene av omega tre fettsyrer

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-09-02
Enten du er i faresonen for hjertesykdom eller er en gravid kvinne bekymret for helsen til hennes ufødte barn, har du hørt at omega-3 fettsyrene finnes i fisk og fiskeolje i stor grad bidrar til et sykdomsfritt liv. Men, har du også hørt at fisk er høy i kvikksølv, og du er nølende til å endre vegetarisk kosthold rett og slett å øke inntaket av omega-3 fettsyrer. Du trenger mer informasjon. Hva er fordelene? Er det et vegetarisk alternativ, og er det som gunstig? Er det risiko, og hvilke hensyn må jeg gjøre for å få mest mulig ut av min omega-3 fettsyrer

Historie

I følge HealthCastle. com, kom omega-3-ere første til lys i 1980. Studier oppdaget at inuittene hadde lav forekomst av hjertesykdom, til tross for deres høy-fett diett rik på fisk. Videre undersøkelser viste at fisken følger med en omega-3 fatty acid som tilkom hjerter inuittene. Denne oppdagelsen var gode nyheter for alle med hjerte bekymringer. Kort tid etter, ble omega-3-ere et populært supplement for hjertesykdommer.

Typer

Den fettsyrer som finnes i omega-3 fettsyrer er essensielle for menneskers helse. Videre er den eneste måten å oppnå disse fettsyrene gjennom kostholdet ditt. University of Maryland Medical Center (UMM) sier at, "Også kjent som flerumettede fettsyrer (PUFA), omega-3 fettsyrer spiller en avgjørende rolle i hjernens funksjon og normal vekst og utvikling. " UMM lister opp tre typer: ALA, EPA og DHA. Av disse, EPA og DHA er de to typene kroppen er mest mottakelig for. Kroppen din vil konvertere ALA til de to andre typer fettsyrer.
UMM anbefaler at hvis din diett er mangler i omega-3 fettsyrer vil du mest sannsynlig oppleve følgende symptomer: tretthet, dårlig hukommelse, tørr hud, hjerte problemer, humørsvingninger eller depresjon og dårlig sirkulasjon.

Fordeler

Omega-3 fettsyrer har en rekke helsemessige fordeler. Redusert risiko for hjertesykdom er langt, deres mest populære fordel, men det er mange flere. I riktig dosering og fra den aktuelle kilden, lister UMM fordelene av omega-3 fettsyrer. Disse fordelene omfatter lavere kolesterol, lavere blodtrykk, beskyttelse mot hjerneslag forårsaket av blodpropp i arteriene, mer håndterbare diabetes, hjelpe til med vekttap, lindre for revmatoid artritt, redusere betennelse og ødeleggelse av brusk, øke nivåene av kalsium og dermed bedre bein styrke, forebygge depresjon, gi avlastning for bipolar lidelse i tillegg til schizofreni, bedre oppførsel av barn lider av ADHD, hindre anorexia nervosa, bistand til innfordring av brenne ofrene, redusere Søn følsomhet og akne, redusere symptomene på Crohns sykdom og ulcerøs kolitt, lindre astma, redusert makuladegenerasjon risiko, lindre menstruasjonssmerter, redusere tykktarmskreft risiko (unntatt i avanserte stadier) og bidra til å forebygge brystkreft og prostatakreft.
I tillegg til dette, UMM tilbud, "Disse essensielle fettsyrene er svært konsentrert i hjernen, og synes å være spesielt viktig for kognitiv (hjerne minne og ytelse) og atferdsmessige funksjon. Faktisk, spedbarn som ikke får nok omega-3 fettsyrer fra moren under svangerskapet er i faresonen for å utvikle visjon og nerve problemer. "

Kilder

De to formene for omega-3-ere som er enklest for kroppen å bruke, EPA og DHA, er funnet i kaldt vann fisk som laks, makrell, kveite, sardiner, tunfisk og sild, ifølge UMM. Skjemaet ALA, som kroppen trenger for å konvertere, er funnet i grønne bladgrønnsaker, soya, tofu, gresskar frø, mandler, valnøtter, pinjekjerner og linfrø, samt matoljer som linfrø, raps og soyabønner. HealthCastle. com lister også produkter som har blitt beriket med fettsyrer som gunstig,. Disse inkluderer visse merker av brød og bakevarer, yoghurt og barnemat og egg

Dosering

Hvis du er en sunn voksen, du som vil dra mest ved å spise fisk to ganger i uken. Hvis du allerede har hjertesykdom, anbefaler American Medical Association et tillegg på fiskeolje som tilsvarer ett gram daglig av EPA og DHA. For høyt kolesterol, anbefaler American Heart Association en daglig dose av fiskeolje med mellom to og fire gram EPA og DHA. Pass på at du sjekker for mengden EPA og DHA enn mengden av fiskeolje. Hvis du tar mer enn tre gram daglig av omega-3-ere, må du huske å gjøre det med tilsyn av helsepersonell på grunn av mulige bivirkninger.
samme måte, bør du gi tilskudd bare til barn under ledelse av en lege, da det er ennå ikke nok forskning til å vite riktig dosering for barn under 18 år. Videre er det uklokt å gi barn for mye fersk fisk på grunn av tilstedeværelsen av kvikksølv og andre forurensninger.

Forebygging /løsning

Som med alt i kostholdet ditt, balansere inntak av ulike matvarer og praksis moderering. For å gjøre det meste av omega-3 fordeler, balansere den med inntaket av omega-6 fettsyrer. En passende balanse vil hjelpe deg å opprettholde din helse og til og med forbedre den. En ubalanse kan bidra til utvikling av sykdommen. UMM stater, "Et sunt kosthold bør bestå av ca 2 til 4 ganger mer omega-6 fettsyrer enn omega-3 fettsyrer. " Kjøtt er en kilde til omega-6, en kilde som den gjennomsnittlige amerikanske kostholdet blir for mye av, forårsaker en ubalanse.

Advarsel

Den konvertering av ALA til EPA og DHA er en langsom prosess, ifølge HealthCastle. com. Andre hensyn med ALA er deres økende risiko for nedbrutt kreft heller enn å forebygge det, og at, generelt, diabetikere og schizofrene ikke er i stand til å konvertere ALA, noe som gjør det dårlig råd til å erstatte ALA for EPA og DHA i håp om å hjelpe din diabetes eller schizofreni.
Gravide kvinner, ammende mødre og kvinner som kan bli gravide bør unngå flere typer fisk (sverdfisk, hai og konge makrell) og begrense inntaket av annen fisk (albacore tunfisk, laks og sild) for å unngå miljøgifter i fisken . For å oppnå fordelene av omega-3 fettsyrer for deg selv og ditt ufødte eller pleie barnet, ta en omega-3 tilskudd som har blitt sertifisert kvikksølv. Du kan også erstatte en linfrøolje supplement eller en diett rik på ALA kilder til omega-3 fettsyrer.


Previous:nothing Next:bivirkninger av probiotiske kosttilskudd

Relaterte artikler


 • hvordan du spiser sunt sen kveld
 • hvordan å gå ned i vekt som en kjendis
 • hvordan å redusere appetitten naturlig
 • hvor mye kolesterol er ok i en lav kolesterol diett?
 • om matvarer for å unngå i en lav-kolesterol diett
 • helsemessige fordeler av magnesiumoksid
 • tint kjøtt fakta
 • hvordan å miste vekt på den enkle sunn måte
 • Hva er fordelene med å ta havet tare tabletter?
 • Slik lavere kolesterol gjennom kosten
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com