svarte frø olje virkninger på kroppen

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-08-24
Gjennom hele Midtøsten og Asia, anlegget kjent som Nigella er dyrket for sine små sorte frø. Disse frøene, som er kjent av mange navn, blir brukt i krydder, pepper-lignende sauser og en eterisk olje som kalles sort frø olje. Black frø olje har vært brukt til mer enn bare mat, det er også kjent som en skjønnhet hjelpemiddel og et naturlig middel for en rekke plager

trenger Du:
proteiner
. . Grønnsaker.
Stivelse.
Pålegg.
Vektøkning kosttilskudd.

Historie

Det antas at Nigella anlegget har vært kommersielt dyrket i mer enn 3000 år. Anlegget er nevnt i bibelen, hvor frøene ble brukt som en ingrediens i brød. Bilder på tempelvegger viser at egyptiske dronningen Nefertiti salvet henne huden med olje for å fremme skjønnhet. En flaske av det har blitt funnet i graven til Tutankhamon, hvor det ble antatt å ha blitt plassert for faraoens bruk i etterlivet. I nyere historie, er profeten Muhammed skal ha hevdet at derivater fra frøene ville kurere alt unntatt døden, og Plinius den eldre er registrert å ha behandlet slangebitt og skorpion stikk med et omslag som inkluderte frøene. I dag er svart seedet olje kjent under mange navn, noe som indikerer dens bred bruk over hele verden.

Betydning

Frøene inneholder en rekke ingredienser som er gunstig for kroppen, inkludert essensielle oljer, alkaloider, proteiner og saponin. Farmakologiske og toksikologiske tester viser at frøene inneholder anti-inflammatorisk, febernedsettende (anti-feber), smertestillende, antimikrobiell og antineoplastiske (anti-malignitet) kvaliteter. Testing på mus har vist at frøene kan øke respirasjonen og lavere blodtrykk. Mus og rotter som har fått oljen også viser økt motstandsdyktighet mot kreft.

Funksjon

Den primære bruken av svarte frø olje har vært i matlagingen, der dens bitre smaken har ført til dens bruk som en erstatning for pepper eller et krydder når du koker med lam eller grønnsaksretter. Da tas internt, har sort frø olje vært kjent for å hjelpe fordøyelsen og redusere interne gass. Det har også vært brukt som et sentralstimulerende.

Fordeler

I tillegg til matlaging, ha frøene som brukes i sort frø olje vært brukt i hjemmet rettsmidler for tusenvis av år. I islamske land, gamle leger foreskrevet det for forkjølelse, allergi og øvre luftveier forhold, som et vanndrivende og en detoxifier. I tillegg kan oljen tømmes i ørene å kurere øreverk. I India, er svarte frø gitt til kvinner som nettopp har født å indusere postnatal sammentrekninger og fremme amming.

Advarsel

Selv om sort frø olje inneholder mange gode egenskaper, inneholder den også stoffer som kan være skadelige hvis tatt i store mengder. Noen av stoffene omfatter melanthin og niugelline. Når det tas i store doser, er melanthin giftig og niugelline kan forårsake lammelser.


Previous:nothing Next:hva er sort frø olje til?

Relaterte artikler


 • hvordan å velge riktig whey protein pulver
 • Slik lavere kolesterol naturlig
 • fakta om kolesterol fra egg
 • hvordan å gå ned i vekt som en kjendis
 • hvordan gjøre protein muffins i mikrobølgeovnen
 • hvordan du kan redusere kalorier for å gå ned i vekt
 • hvordan du beregner vekttap
 • hvordan du bruker tribex
 • hvordan å håndtere kolesterol å forebygge diabetes
 • definisjon av Vanadyl sulfate
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com