kosthold for høyt blodsukker

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-08-29
Personer med gjennomgående høyt blodsukker har en tilstand som kalles diabetes. Den høye nivåer av blodsukker kan føre til en rekke langsiktige helseeffekter, inkludert blindhet. Det er mulig å regulere blodsukkernivået gjennom injeksjoner av insulin, en nøye regulert diett eller en kombinasjon av begge. Diabetikere bør søke råd hos en lege før du starter en ny behandling programmet, inkludert en diett, for sin høye blodsukker

Sugar

Personer med høyt blodsukker bør unngå å spise sukker. Forbruket av sukker vil øke blodsukkeret umiddelbart, noe som kan føre til allerede høyt blodsukker for å nå farlig høye nivåer. Det er viktig å være klar over at mange matvarer inneholder sukker, selv når de ikke er dessert elementer. Salat dressing, lunchmeat og flertallet av tilberedte matvarer inneholder noen form for sukker. Andre navn på sukker omfatter laktose, fruktose, glukose, sukrose, dextrose og mais sirup.

Brød

Ved å spise brød, eller brød produkter, er det viktig for personer med høyt blodsukker til å velge med omhu. Hele korn brødet produkter, med et høyt nivå av fiber, er det mest hensiktsmessige valget. De ekstra fiber i brødet sikrer at brødet blir fordøyd sakte. Den langsomme fordøyelsen prosessen vil øke blodsukkeret sakte, og i mindre grad, enn om brødet er svært bearbeidet med lite eller ingen fiber.

Protein

Foods inneholder protein gir en god kilde til næring for personer med høyt blodsukker. Kjøtt og andre kilder til protein ikke vesentlig heve blodsukkernivået som de er absorbert. Enkeltpersoner bør imidlertid være klar over, at sukker lagt til marinader og sauser kan øke blod sukker nivåer.

Fruit

Frukt er en viktig kilde til vitaminer og fiber for alle personer, også de som har problemer med høyt blod glukose. Noen frukter, derimot, er bedre valg enn andre, og serverer størrelser bør også vurderes. Epler, for eksempel, har et høyt fiberinnhold. Dette gjør dem til en type frukt som ikke skal øke blodsukkeret verdier for fort og ville derfor være et sikkert valg for noen med høyt blodsukker.

Grønnsaker

Folk som lider av høyt blodsukker bør inneholde grønnsaker i sitt daglige kosthold. Grønnsaker inneholder mye fiber og fordøyes langsomt. De inneholder også mange viktige vitaminer og mineraler og bidrar til å opprettholde generelle helse. Det er nødvendig å skille grønnsakene fra korn som mais, noe som kan føre til en rask økning i blodsukkernivået.


Previous:nothing Next:hvordan brenne fett slanking

Relaterte artikler


 • hvordan gjøre pulver protein
 • hvordan å holde seg til dietten din på Applebee’s
 • lav carb diett grunnleggende
 • normale nivåer av kolesterol i kroppen
 • om adapex
 • fakta om fenylalanin
 • kosthold for høyt blodsukker
 • hvordan ta kreatin og se resultater
 • om lavt kolesterol hjertet sunt kosthold
 • hva er funksjonene til coenzymes?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com