hvordan å forbedre alt med vitamin d

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-08-20
Vitamin D har fått gode anmeldelser i det siste, og få en forståelse av fordelene vitamin D kan ha i livet ditt vil hjelpe deg å bruke dem. Vitamin D kan forbedre humøret, bekjempe sykdommer, og selv hjelpe til med vekttap. De fleste visste at vitamin D bidro til å bygge sterke bein, men forskning har nå oppdaget at du øker vitamin D-inntak kan avverge mange typer kreft. La oss finne ut hvordan vitamin D kan fungere for deg
1!. .
Det er ikke en velkjent faktum, men tro det eller ei, kan vitamin D hjelpe bistå i å miste vekt. Når været er kaldere, er du mindre sannsynlig å få ut til mosjon og suge i solen. Hadde høyere nivå av vitamin D kan hjelpe bistå i reguleringen av appetitt.
To.
Vitamin D vil bidra til å øke ditt humør. Høyere nivåer av serotonin bidrar til å regulere humøret. Holde vitamin D nivået er høyt vil holde serotonin høyt og dette bidrar til å redusere depresjon.
Tre.
Bygge sterke bein og å unngå osteoporose er en stor fordel av å øke dine nivåer av vitamin D. Svake bein kan gjøre deg utsatt for brudd og for å unngå dette, å ha rett mengder av vitamin D i kosten vil skape sterkere bein.
Fire.
Vitamin D kan styrke immunforsvaret til hjelpe deg å bekjempe influensa og forkjølelse bedre. Ved å holde vitamin D nivået er høyt, kan du avverge mange forkjølelse som blir sendt rundt.
Fem.
Forskning har funnet at personer med høyere nivåer av vitamin D har lavere risiko for kreft som for eksempel bryst, eggstokkene, kolon, og prostata. Dine celler har reseptorer på dem som har et sted for vitamin D så dette må fortelle oss noe om nødvendigheten av vitamin D. Vitamin D spiller en viktig rolle i å beskytte deres friske celler og holde risikoen for hjerte-og auto immune sykdommer lav.

6.
Hvor mye vitamin D trenger du? Det pleide å være at 200-400 hormonspiral av vitamin D var tilstrekkelig men ny forskning som oppdaget at enda høyere nivåer kan være nødvendig. 1000 hormonspiral om dagen er nå en populær anbefaling uten å bli toksisitet, og noen eksperter selv anbefaler 2000 hormonspiral en dag. For å finne ut hva som er riktig mengde vitamin D er for deg, ta kontakt med lege.
7.
Få vitamin D ved å spise forsterkede matvarer som korn, egg, yoghurt, melk, og appelsinjuice. Laks og tunfisk er svært rik på vitamin D. Hvis du ikke klarer å få nok vitamin D gjennom kostholdet ditt, deretter legge et tillegg på 1000 hormonspiral en dag.
8.
Din Kroppen vil lage vitamin D når du blir utsatt for ultrafiolett stråling. Drikker melk vil hjelpe legge til vitamin D-inntak, men solen vil øke vitamin D-nivåer raskere. Bare 5-10 minutter uten solkrem for lysere hudtoner er tilstrekkelig for å få din vitamin D. For middels til mørkere hudfarger, 15-30 minutter er tilstrekkelig for å få vitamin D. Bruk alltid solkrem hvis du bor ute i solen i lengre perioder av tid. Alltid snakke med legen din for å diskutere den sikreste måten for kroppen å få den riktige mengder av vitamin D gjennom solen.

Tips og advarsler


 • Spør legen din for en serum 25-hydroksyvitamin D test for å finne ut hva ditt blod nivåer av vitamin D er.


 • Previous:nothing Next:curcumin bivirkninger

  Relaterte artikler


 • fordelene av Chia frø
 • hvordan å redusere dårlig kolesterol (LDL)
 • hva er risikoen for å ha for mye kolesterol i en diett?
 • curcumin bivirkninger
 • om matvarer for å unngå i en lav-kolesterol diett
 • lavt kolesterol og høyt protein mat
 • hvordan å gå ned i vekt som en kjendis
 • hva er farene ved raske vekttap?
 • fakta om fenylalanin
 • hvordan å gå ned i vekt på en lav kolesterol diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com