hva slags mat inneholder monosodium glutamat?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-08-17
MSG, eller mononatriumglutamat, ble isolert av forskere i 1907. Hovedsak en salt lastet med glutaminsyre (en aminosyre), har MSG blitt brukt som en smaksforsterker helt siden den ble patentert i 1909. MSG gir en smak som kalles "umami", som svarer til smakfulle opplevelser finnes i kjøtt, poteter og rike greener som tang. I de senere årene har flere helsemessige bekymringer har oppstått rundt MSG, hvorav de fleste har blitt diskontert med vitenskapelige studier. Uansett, noen mennesker fremdeles hevder hodepine fra forbruk av tilsetningsstoffet, så det er verdt å vite hva slags mat inneholder det.

Bouillon Cubes

Fordi MSG simulerer den salte, fyldige smak produsert av kjøtt, den brukes i store mengder i buljong. Dermed en av de mest konsentrerte kildene til MSG er kjøtt-smakstilsetning kuber brukes til aksjer, stuinger og supper.

Asian Food

kinesiske og andre asiatiske retter er beryktet for gyting mange av dagens MSG frykt. Mens MSG pulveret blir brukt av en rekke asiatiske kokker, har stigma knyttet til pulveret forårsaket de fleste asiatiske restauranter å slippe det fra kjøkkenet deres og annonsere "No MSG. " Supper og tang retter er spesielt sannsynlig å være høy i MSG.

Canned Kjøtt

Produsenter av hermetisk kjøtt er sannsynlig å inkludere MSG for å bekjempe tapet av smak og sannsynlig lavere kvalitet på kjøttet selv. MSG vil typisk være inkludert på ingrediensene etiketten som "mononatriumglutamat. "

Supper

Supper er den mest sannsynlige årsaken til MSG bruk i restauranter eller hermetisk mat. Siden MSG kan levere en velsmakende sensasjon, gir krydder den forstand at suppa er rikere og tykkere enn det kan faktisk være.

Glutamat

De som forsøker å unngå MSG ville være klokt å vurdere sine naturlige former. Mens MSG er en kunstig avledet kjemisk, kan identiske kjemikalier finnes i en rekke matvarer. Foods rik i glutaminsyre, i hovedsak identisk med MSG, inkluderer meieriprodukter, erter, kjøtt og poteter. Spesielt høye konsentrasjoner finnes i sopp og tang.


Previous:hvordan gjøre pulver protein Next:hvordan unngå diabetiker mat

Relaterte artikler


 • Slik lavere kolesterol naturlig
 • hvordan å tilfredsstille dine craving for søtsaker på sunn måte
 • om matvarer for å unngå i en lav-kolesterol diett
 • hvor lang tid tar det å senke kolesterol ved hjelp av diett?
 • hvordan å senke kolesterol ved hjelp av trening og kosthold
 • Slik lavere kolesterol gjennom kosten
 • lav-kolesterol og høy-fiber matvarer
 • hvordan lavere kolesterol med fiber
 • hvor mye kolesterol er for mye?
 • hvordan gjøre pulver protein
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com