hva er sort frø olje til?

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-08-24
Black frø olje er en eterisk olje utvunnet av svart spisskummen frø. Frøene blir brukt i hele Midtøsten og Fjerne Østen som et krydder for matlaging og et supplement til hjelp i fordøyelsen. Fordi bruken er relativt ny i den engelsktalende verden, er det kjent av en rekke navn, deriblant svart karve og svart løk frø

Du trenger:.
Proteiner
. Grønnsaker.
Stivelse.
Pålegg.
Vektøkning kosttilskudd.

Beauty

Når tas som et supplement, er sort frø olje sies å styrke hår og negler. Brukt utvendig på huden, er det tenkt å behandle hudsykdommer som eksem og psoriasis. Dronning Nefertiti i antikkens Egypt, som var kjent for sin skjønnhet, ble sagt å ha brukt svart frø olje å behandle henne huden.

Fordøyelse

De gamle egypterne trodde at sort frø olje ville drepe interne parasitter og hjelpe på fordøyelsen. Hele frø ble brukt i egyptisk matlaging. En flaske med sort frø olje ble funnet i graven til Tutankhamon for farao til å ta med seg for bruk i etterlivet.

Remedy

De gamle egypterne brukte også sorte frø olje å kurere betennelse og abscesser, og som et middel mot forkjølelse, hodepine, allergier og infeksjoner. Plinius den eldre brukte frøene som oljen er hentet i en lime å behandle slangebitt og skorpion-stikk. Og profeten Muhammed er rapportert å ha sagt at frøene vil kurere alt unntatt døden.

Født

I India er sort frø olje gitt til kvinner som nettopp har født. Oljen antas å lette postnatal sammentrekninger og bistand i amming.

Cooking

I tillegg til sine helsemessige fordeler og tilskudd egenskaper, svarte frø olje brukes mye i matlaging. Det har blitt nevnt i Bibelen som en ingrediens i noen typer brød. Dens besk, bitter smak har latt det bli brukt som en erstatning pepper i deler av verden. Den har en skarp, oreganolike lukt og har vært brukt både som krydder og et krydder. I India er det brukt i mild braisert-lam, vegetabilske retter og chutney.


Previous:nothing Next:Slik mak en økologisk mat handleliste

Relaterte artikler


 • hvordan å erstatte pasta med spaghetti squash og gå ned i vekt
 • hvor mye kolesterol er for mye?
 • hvordan finne gratis lav kolesterol diett planer
 • hvordan å redusere kalorier for å gå ned i vekt
 • hvordan å senke kolesterol naturlig
 • hvor å miste vekt på sunn måte
 • hvordan ta kalsium
 • Slik lavere kolesterol naturlig
 • hvordan gjøre protein muffins i mikrobølgeovnen
 • hvordan å miste vekt og omskolere hjernen din
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com