hva er l fenylalanin?

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-08-15
Ifølge University of Maryland Medical Center, L fenylalanin er en aminosyre som finnes naturlig, i motsetning til D Fenylalanin, noe som er kunstig laget. L fenylalanin er en nevrotransmitter som er antatt å ha markert medisinske fordeler. Men det er også noen risiko og betraktninger knyttet til denne aminosyren

Kilder

Protein rik mat er den eneste kilden til L fenylalanin. Kjøtt, bønner, meieriprodukter, fjørfe og fisk er gode kilder til L fenylalanin. Folk som spiser disse matvarene på regelmessig basis har vanligvis tilstrekkelig L fenylalanin,. Imidlertid hende veganere eller folk som sterkt begrense sitt inntak av protein trenger å ta D fenylalanin

Vitiligo Behandling

Ifølge University of Maryland Medical Center, L fenylalanin er nyttig i behandling av vitiligo. I denne tilstanden, er L fenylalanin i en aktuell form brukes på huden og brukes i forbindelse med UVA-stråling. L fenylalanin kan også være effektivt som en del av behandlingen plan for depresjon.

Fenylketonuri

Noen mennesker er født med en tilstand kalt fenylketonuri, som er en manglende evne til å fordøye fenylalanin. Folk påvirkes av fenylketonuri bør ikke inntas L Fenylalanin, noe som betyr at de må begrense mengden av proteiner og meieriprodukter. Symptomer på denne tilstanden, ifølge Mayo Clinic, vanligvis manifest mellom tre til seks måneders alder, og inkluderer en unormalt lite hode, eksem, hyperaktivitet og forsinket utvikling. Ifølge Penn State Hershey Milton S. Hershey Medical Center, er spedbarn i USA testet etter fødselen for denne tilstanden ved hjelp av en blodprøve innhentet gjennom en hæl pinne.

Advarsler

Gravide, barn og personer med nyresykdom må være forsiktig med den totale mengden av fenylalanin de ingest, inkludert begge varianter. Det er også viktig å merke seg at det er mulig å overdose på L fenylalanin. Doser høyere enn 5000 milligram av aminosyren kan føre merket nerveskade.

Drug Interactions

Ifølge University of Maryland Medical Center, personer som tar anti-psykotiske medisiner eller Levodopa (et medikament for Parkinsons sykdom) bør unngå L fenylalanin i høye doser, da dette fører til at Levodopa å absorbere langsommere og mindre effektivt enn normalt. I tillegg rapporteres det at folk tar Monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere), nevroleptika og Baclofen bør unngå terapeutiske nivåer av L fenylalanin.


Previous:fakta om fenylalanin Next:hvordan du kan redusere kalorier for å gå ned i vekt

Relaterte artikler


 • hvordan unngå diabetiker mat
 • hva er l fenylalanin?
 • normale nivåer av kolesterol i kroppen
 • hvordan du kan redusere kalorier for å gå ned i vekt
 • hvor mye kolesterol er ok i en lav kolesterol diett?
 • høyt kolesterol og høyt blodtrykk diett
 • Slik lavere kolesterol gjennom kosten
 • Hva er de helsemessige fordelene av protein shakes?
 • hvordan å senke kolesterol naturlig
 • typer juice du kan drikke når du gjør juice kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com