hvordan lavere kolesterol med fiber

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2010-01-12
Du har nettopp funnet ut at du har høyt kolesterol nivåer, for tiden definert av National Cholesterol Education Program som total kolesterol nivåer over 200 mg /dL. Forhøyet kolesterol er assosiert med økt risiko for hjertesykdom, og senke kolesterol er en helse prioritert. Øker fiber inntaket er en av de beste måtene å senke kolesterolet
en.
Øk fiber inntaket til å senke kolesterolnivået med opp til 15 prosent. Fiber er den delen av mat som kroppen ikke kan fordøye. Fiber finnes bare i matvarer som kommer fra planter, som frukt, grønnsaker, korn og belgfrukter. Kjøtt, fett og meieriprodukter inneholder ikke fiber. I gjennomsnitt amerikanerne forbruker ca 14 gram fiber per dag, noe som er omtrent halvparten av 28-35 gram per dag er anbefalt av Institute of Medicine.
To.
Spis en porsjon frukt eller grønnsaker til hvert måltid for å øke fiber inntaket og lavere kolesterol nivåer. Legg til en skiver banan til frokostblanding din på frokost eller ta med deg en frisk eple til lunsj, og serverer en kastet salat til middag. Ta med frukt eller grønnsaker med snacks i tillegg, for eksempel spise trail mix med tørket frukt og nøtter eller snacking på baby gulrøtter. Alle typer frukt og grønnsaker inneholder fiber så det spiller ingen rolle om du foretrekker fersk, fryst eller hermetisk frukt og grønnsaker. Juice, derimot, vanligvis inneholder lite eller ingen fiber.
Tre.
Velg hele korn i stedet for bearbeidet korn for å øke fiber inntaket og lavere kolesterol. Se etter ordet "hel" i den første ingrediensen på maten etiketten. For eksempel velger hele hvete brød i stedet for hvitt brød eller hele korn knekkebrød i stedet for snack crackere. Andre kilder til hele korn er brun ris, helkorn pasta, bygg og havregryn.
Fire.
Se etter en høyere fiber frokostblanding som en enkel måte å øke fiber inntaket. Velg en frokostblanding med minst 3 gram fiber og helst minst 5 gram. Hvis en frokostblanding inneholder mer enn 5 gram fiber per servering, starte med halvparten av en visning, og gradvis øke mengden du spiser til en full betjener over de neste to ukene for å unngå gass og oppblåsthet. Mål for 1 /3 av det daglige fiber inntaket til frokost fra frukt og høyere fiber frokostblanding kombinert.
fem.
Inkluder minst 1 kopp belgfrukter hver dag til å senke kolesterolet med fiber. Belgfrukter er tørkede bønner og erter som linser, kikerter, svarte bønner og Pinto bønner. Nyt linsesuppe, kaste kikerter på salaten din, gjør chili med marineblå eller kidneybønner, eller legge til dine favoritt legume til en brun ris pilaf.
6.
Spis mer løselig fiber, en type av fiber som binder seg med kolesterol i gastrointestinaltractus og fjerner den fra kroppen din. Havre, havregryn, belgfrukter, bygg og sitrusfrukter som grapefrukt og appelsiner er spesielt høy i løselig fiber. Velg minst en porsjon av disse matvarene per dag.

Tips og advarsler


 • Bruk informasjonen om maten etiketten å sammenligne fiberinnholdet i matvarer.
 • Fiber absorberer vann i mage-tarmkanalen som betyr at du trenger å drikke ekstra vann for å forhindre forstoppelse.
 • Fordi det ikke er helt fordøyd, kan fiber føre gass og oppblåsthet. Øk fiber inntaket gradvis over tid.
 • Hvis gass og oppblåsthet gjøre deg ukomfortabel, kan du prøve et naturlig enzym som Beano med måltider som inneholder fiber.


 • Previous:Slik lavere kolesterol gjennom kosten Next:hvordan lavere kolesterol i forretter

  Relaterte artikler


 • fakta om fenylalanin
 • Hva er de helsemessige fordelene av protein shakes?
 • typer juice du kan drikke når du gjør juice kosthold
 • hvordan du spiser sunt sen kveld
 • normale nivåer av kolesterol i kroppen
 • om kitosan
 • Slik lavere kolesterol naturlig
 • hvordan du kan redusere kalorier for å gå ned i vekt
 • hvordan man skal forstå hvordan blodet ditt kolesterol er diagnostisert
 • hvordan å tilfredsstille dine craving for søtsaker på sunn måte
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com