Slik lavere kolesterol gjennom kosten

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2010-01-12
Høyt kolesterol er kjent for å være en medvirkende årsak til hjertesykdom. Hvis du har høyt kolesterol, følge en diett som er lav i mettet fett bidrar til å redusere kolesterolnivået og reduserer risikoen for hjertesykdom. Høyt kolesterol nivåer som ikke er senket med en lav-fett diett må vanligvis behandles med medisiner. Selv folk som ikke har høyt kolesterol nivåer nytte av å følge en lav-fett kosthold, noe som bidrar til å hindre usunne kolesterolnivået i fremtiden. Hvis du har høyt kolesterol, alltid følge behandlingen råd gitt av legen din. Regelmessige helse helsen er avgjørende for overvåking kolesterolnivå
en.
Beregn ditt daglige kaloriinntak for å bestemme mengden av mettet fett tillatt i kostholdet ditt. For å senke kolesterolnivået, begrense mettet fett-inntaket til 10 prosent eller mindre av kostholdet ditt. Hvis kolesterolnivået er svært høye, begrense mettet fett-inntaket til 7 prosent av kostholdet ditt. For å finne ut hvor mye mettet fett du har lov til å ha, formere ditt daglige kaloriinntak med prosenten av mettet fett tillatt. Eksempel: 2000 kalorier x 7 prosent=140 kalorier. Så hvis du spiser 2000 kalorier om dagen, og ønsker å begrense din diett til 7 prosent mettet fett, kan 140 kalorier av de 2000 kaloriene kommer fra mettet fett.
To.
Les ernæring etikettene på maten du spiser. Unngå mat som er høy i mettet fett. I stedet velger lav-fett matvarer.
Tre.
Ha en notatblokk for hånden for å holde oversikt over kalorier og mettet fett fra hvert måltid. Hver gang du spiser, skriver ned kalorier og mettet fett du tok i. På denne måten vil du ikke uhell går over din tilmålte prosenter.
Fire.
Unngå å spise fet kjøttstykker, smør, flerumettet olje, trans-fett margarin, rømme og stekt mat.
fem.
Bruk olivenolje og urter som sunne måter å krydre maten. Erstatt melk med fettfri melk, eller soyamelk. Steam mat i stedet for steking dem. Spis skinn skinn kjøttstykker med fettet trimmet av, eller spise tofu. Fokusere på å spise frisk frukt, friske grønnsaker, bønner og helkorn som brun ris.
6.
Spis mat som lavere kolesterolnivå. The American Heart Association anbefaler havregryn som et kolesterolsenkende mat, og også erkjenner lignende fordeler av nøtter. Start dagen med en bolle med hjerte-sunn havregryn. Spis 1 oz. av nøtter som snacks senere på dagen for å gi deg et løft av energi og kjempe høyt kolesterol nivåer.

Tips og advarsler


 • Denne artikkelen er for informasjonsformål bare, og ikke er ment å fungere som eller erstatte råd fra en lege. Et personlig besøk med en medisinsk faglig anbefales å lage en optimal helse plan.


 • Previous:Slik lavere kolesterol naturlig Next:lavt kolesterol og høyt protein mat

  Relaterte artikler


 • hvordan man skal forstå hvordan blodet ditt kolesterol er diagnostisert
 • om matvarer for å unngå i en lav-kolesterol diett
 • hvor mye kolesterol er for mye?
 • fakta om kolesterol fra egg
 • hva er farene ved raske vekttap?
 • Slik lavere kolesterol gjennom kosten
 • hva slags mat renser tarmen?
 • hvordan du beregner vekttap
 • hvordan å redusere høyt kolesterol med mat
 • hvordan lavere kolesterol med fiber
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com