post workout ernæring for kroppsbygging

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-09-10
En bodybuilder kosthold bør bestå av små, hyppige måltider gjennom dagen. Av disse, er den post-workout måltid kanskje den viktigste, ettersom det er måltidet som hjelper en utøver komme og fylle muskelvev. Ideelt sett bør hver post-workout måltid består av sunne proteiner og enkle karbohydrater

Spis Fast

Under en treningsøkt, gjør kroppen mer enn forbrenner kalorier. Det bryter også ned muskelfibre-og disse må fornyes så snart som mulig etter din rutine. Faktisk, til vindu av muligheter fordøye litt protein og karbohydrater etter trening sies å være mindre enn en time for optimal utvinning.

Pick Din Protein

Ikke bare er det viktig å fordøye litt protein raskt etter en trening, men det er av samme betydning å velge riktig type. Mange kroppsbyggere har et kosthold som inneholder "hele" proteiner, slik som eggehviter eller tunfisk. Tross alt, er proteiner byggesteinen av muskel. Men hele matvarer fordøyes relativt sakte, og det er derfor et bedre plukke ville være en kilde til whey protein. En enkel riste av whey protein pulver og skummet melk eller vann ville gjøre utslaget-som whey protein er protein som fordøyer raskeste

Ingen Counting Karbohydrater

Kroppen din bruker to typer energi under en treningsøkt: Glucose. , eller "brukbar" energi, og glykogen, eller "lagret" energi. Så etter en hard treningsøkt, er kroppen din hardt fratatt begge disse typer energi. Enkelt og sunne karbohydrater som finnes i epler, appelsiner og bær går langt i å erstatte både glukose og glykogen, og er kritiske når det gjelder utvinning. De vil også gi en insulin pigg, hjelper næringsstoffer til å bevege seg raskt inn i musklene, en nøkkel til vekst.

A Little Freedom

Kroppsbyggere noen ganger refererer til deres post-workout måltidet som sitt "gratis" måltid, som betyr at de kan spise omtrent alt, og ikke å være altfor bekymret. Det er fordi i løpet av timen eller så etter en intens treningsøkt, musklene er spesielt sulten for ernæring. Det betyr ikke at det er en god idé å skjerfet ned en pizza etter løft-men hvis du skal jukse klokt, er dette den beste tiden på dagen å gjøre det. Nøkkelen, igjen, er å få noe sunt i systemet raskt.

Plan Ahead

Post-trening ernæring kan ta mindre enn 5 minutter å oppnå hvis du planlegger fremover. En måte å gjøre dette ville være å bringe alt du trenger til gym i en plast shaker flaske (en plastflaske med en cover). Hell din whey protein pulver i flasken før du drar til gym. Når treningen er ferdig, legg til litt vann, riste flasken i noen sekunder og drikke. Innen 5 minutter etter du er ferdig med treningen, kan du få all den protein og karbohydrater som trengs for utvinning.


Previous:nothing Next:vil protein shakes hjelpe deg opp i vekt?

Relaterte artikler


 • supermat som øker immunitet
 • vekttap tips for folk med lap band
 • hvor mye protein pulver bør man ta?
 • felles helserisikoen ved raske vekttap
 • hvordan du starter en gfcf kosthold på et budsjett
 • enkle måter å miste magen fett
 • måltider for høy-protein, low-carb dietter
 • sunne karbohydrater for vekttap
 • Middelhavet diett for hjertesykdom
 • kosthold måltidsplanlegger for menn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com