metabolisme booster måltider

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-09-08
Hold stoffskiftet kjører på full fart ved å lære hvilke matvarer, når det spises med jevne mellomrom, blir brukt av kroppen din mest mulig effektivt. Din cravings etter søtsaker vil visne bort og forsvinne, og du vil føle deg sulten sjeldnere

Calorie Burning-Machine

Det er en grunn til at så mange diett eksperter refererer til kroppen som en ovn. Kroppene våre er calorie-brenning maskiner. Når vi er yngre, våre friske organer stadig brenne en stor mengde kalorier. Etter hvert som vi blir eldre, må vi jobbe med å holde brannene stoked ved å velge metabolismen-boosting mat og trening.

Metabolisme er den hastigheten som kroppen vår bruker mat. Hvis stoffskiftet er treg, vil den maten du spiser bli lagret som fett. Merkelig, er måten å øke stoffskiftet ved å spise mer, ikke mindre.

Et sunt kosthold er basert på mange faktorer. Antallet kalorier du spiser er viktig, men det er også hvor og når du spiser dem som kan utgjøre forskjellen mellom å miste vekt og få. For eksempel, hvis du hopper over frokost og lunsj hver dag, slik at du kan ha en stor 1500 calorie måltid til middag, er du sannsynligvis til å få vekt. Kroppene våre er ikke utstyrt for å håndtere en stor flom av kalorier per dag.

Spise mindre måltider

Splitte de 1500 kaloriene i mindre måltider og spise oftere vil ikke gi calorie-brenning mekanisme en sjanse til å bremse ned eller stengt. Stoffskiftet blir revved opp fra det tidspunktet du spise frokost før lenge etter at middagen.

Frokost er tiden for å ha en større del av kalorier i form av karbohydrater og protein. Forskning på frokosten har funnet at det mest mettende frokost er en bolle med havregryn med litt frukt og nøtter. En pakke med vanlig instant havregryn er ca 100 kalorier, og er like næringsrik som tradisjonell kokt havregryn. Gå for om lag 500 kalorier i frokost ditt. Andre gode alternativer er egg og hele korn toast eller hele korn korn og lettmelk.

Mange dietter anbefaler å unngå snacks mellom måltidene, men for å holde stoffskiftet skyte bort, snacks er et must. Ikke cookies eller chips som vil sende blodsukkeret til en tailspin, men sunn snacks som inneholder både protein og frukt. Om to til tre timer etter frokost, og etter lunsj, snack på en unse av magert kjøtt og en halv kopp med frukt. Sett sammen smakskombinasjoner å holde din smak knopper interessert og de vil ikke være fraværende de tomme høy-kalori godteri du brukte til å ha for snacks. Kombinasjonen av protein og frukt vil drive bort cravings for søtsaker, også. Prøv skiver kyllingfilet og fersk ananas biter eller dampet reker og mango skiver. Nå det er en snack!

Hvorfor enkle karbohydrater langsom metabolisme

Enkle karbohydrater omdannes til sukker raskt. De forårsaker kroppen til å produsere insulin, et hormon som instruerer kroppen vår til å slutte å brenne kalorier og begynne å lagre dem som fett. Enkle karbohydrater inneholder brus, søtsaker, og mange bearbeidet mat som pasta og brød. Det er best å unngå matvarer som vil forårsake en plutselig bølge av insulin. En porsjon enkle karbohydrater er nok til å pigge insulinet og treg stoffskiftet. Enkle karbohydrater kan faktisk stoppe vekttap.

Komplekse karbohydrater omdannes til enkle sukkerarter mye saktere enn enkle karbohydrater, som sukker, honning, eller mest søte frukter. Komplekse karbohydrater er poteter, yams, ris, hvete og andre korn. En halv kopp med en av disse vil bli til sukker sakte, frigjør insulin i et jevnt tempo i stedet for alle på en gang. Det er ingen sukker siv med komplekse karbohydrater. Jo mer jevnt insulinet slippes ut i kroppen, er mer effektivt kroppen din i stand til å forbrenne kalorier.

For lunsj og middag, er det viktig å spise komplekse karbohydrater. Den beste typen mat å spise med komplekse karbohydrater er proteiner. Protein bremser ned konvertering av karbohydrater til sukker. Dette hjelper enda mer for å holde insulin blir produsert for fort og bremse ned stoffskiftet.

Du bør også spise grønnsaker med lunsj og middag. Grønnsaker er karbohydrater, men de har så få kalorier og mye fiber at de ikke vil gjøre stor forskjell i ditt blod-sukker nivåer. Spise en stor del av grønnsaker skal gi kroppen din med de vitaminene den trenger, så vel som at du føler deg full.

For å holde stoffskiftet opp, er den grunnleggende ideen til å spise flere måltider med mindre porsjoner, og å kombinere mat i en metabolisme-vennlig måte. Spis protein, komplekse karbohydrater og grønnsaker til frokost, lunsj og middag. Har snacks med protein og frukt eller grønnsaker og drikk rikelig med vann.

Sjekk alltid med legen din før du går på en vekt-tap diett som det kan påvirke noen medisiner eller eksisterende medisinsk tilstand.


Previous:nothing Next:ikke kjører redusere mage fett?

Relaterte artikler


 • whey protein pulver for vekttap
 • hvordan å lage en treningsøkt spilleliste
 • vitaminer som hjelper deg å bruke mat til energi
 • glykemisk indeks tips
 • rene spise måltidsplanlegger
 • før og etter den rå mat diett
 • kolesterol diett informasjon
 • måltid planer å senke kolesterolet
 • dietten mens du blir behandlet for endetarmskreft
 • hva du skal gjøre før du starter master rens kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com