hvor fort kan du gå ned i vekt ved å kutte karbohydrater?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-09-08
Konseptet med low-carb dieting har eksistert i over hundre år. Bare i de siste tiårene har medisin og vitenskap begynt å validere krav og prinsippene bak en lav-carb livsstil. Mens kontroversen fortsatt omgir kosthold, de fleste av kontroversen avtaler med misoppfatninger av dem som praktiserer den dietten

History of Low-Carb dietter

Low-Carb Diet planer gå så langt tilbake som 1862 til en artikkel med tittelen "Letter of Corpulence" av en mann ved navn Andy Davies. Davies gjorde bekjenner seg til å ha ingen medisinsk kunnskap, men heller diskutert hvordan en low-carb livsstil hadde hjulpet ham. Først Atkins i 1972, derimot, gjorde low-carb dieting få medisinsk støtte. har Siden Atkins Diet nådde fremtredende i midten av 90-tallet, mange andre varianter av low-carb dieting blitt publisert.

Hva er Karbohydrater?

Enkelt sagt, karbohydrater er sukker. De brytes ned i leveren og omdannes til glukose, som er den viktigste kilden til energi for kroppen din. Karbohydrater er segregert inn i en av to klasser-enkle eller kompliserte-avhengig av hvor lett kroppen kan absorbere og utnytte dem. Eksempler på enkle karbohydrater er sukker fra frukt, melkeprodukter og sukker. Komplekse karbohydrater består av hele korn brød og korn, stivelsesholdige grønnsaker og belgfrukter.

En kalori er en kalori?

Tradisjonell ernæring science tar standpunkt at en kalori er en kalori, uansett om det er en feit kalori, et protein kalori eller et karbohydrat kalori. Derav det egentlig ingen rolle hva slags mat du spiser, det bare saker det totale kvantumet. Eventuelle overflødige kalorier blir omdannet til fett. Et halvt kilo fett tilsvarer 3500 kalorier, så å gå ned i vekt du ville ha til å skape et underskudd mellom kosthold og calorie brenne (enten fra mat forbruk eller trening). Denne antatte loven om ernæring har kommet under ild i det siste tiåret som mer empirisk bevis synes å motbevise denne langvarige tro. Studier gjør tyder på at kostholdet inneholder lite karbohydrat forbruk i motsetning til dietter like kalorier som inneholder mer karbohydrater gjøre fremme en sunnere livsstil. I dag, forskerne fortsatt ikke har kunnet forklare fenomenet.

How Low-Carb Dieting gjør at du mister vekt

Ifølge Mayo Clinic, er det fire faktorer som er knyttet til vekttap når på en lav-carb diett. Den første faktoren er tap av vann vekt forårsaket av økt nivå av glykogen brenne. Burning glykogen fører til en frigjøring av lagret vann som vil føre til tap av vekt. Den andre faktoren er redusert appetitt, men vitenskapen er fortsatt ikke sikre på hvorfor dette skjer. Den tredje faktoren er økt følelse av fylde assosiert med økt forbruk av matvarer laden med protein og fett. Proteiner og fett er tregere å fordøye enn karbohydrater, slik de gjør føler en person full raskere og lengre. Den siste faktor avtaler med en reduksjon av kalori inntaket. Ved ganske enkelt å redusere type og mengde karbohydrater man spiser, vil han selvsagt spise færre kalorier. Med disse kombinerte faktorer, de fleste ned i vekt på en lav-carb diett raskere enn de gjør på andre dietter.

Misforståelser og advarsler

En vanlig misforståelse av low-carb dieting er at du kan spise hva du ønsker så lenge du ikke spiser mat tung i karbohydrater. En annen misforståelse er at lav-carb betyr ingen carb. Begge misoppfatninger er falske og kan være svært farlig for dieter. Ingen troverdig low-carb diett talsmenn fullstendig fjerning av karbohydrater, eller spise noe som du vil. Spise noe annet enn bacon eller andre matvarer tunge i mettet fett vil være en rask billett til kardiolog. Hva low-carb dieting gjør talsmann universelt blir bevisst den type og mengde karbohydrater du spiser, og søker å være sunnere om valg når det gjelder å spise karbohydrater.


Previous:nothing Next:grunner til å drikke acai berry

Relaterte artikler


 • hvor å miste vekt sitte ved datamaskinen
 • hvordan alli vekttap fungerer
 • hint til å spise sunt
 • rå mat diett regler
 • vitaminer for kvinner på HRT
 • god protein mat kilder som øker metabolismen
 • flytende vitaminer for barn
 • edamame ernæringsmessige informasjon
 • hvordan å kjøpe originale lipodrene med ephedra
 • flytende dietter og vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com