hva er bjørnebær godt for?

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-09-10
Det er vanskelig å motstå bjørnebær under innhøstingen sesongen. De er deilige friske eller i bevarer. Det beste med bjørnebær, skjønt, er at du ikke trenger å føle skyld når du trenger dem. Bjørnebær har en rekke egenskaper som gjør dem en god og sunn tillegg til kosthold, inkludert deres evne til å bidra til å forebygge og helbrede visse sykdommer

antocyaniner

Bjørnebær er høy i antocyaniner. Antocyaniner ble funnet i en studie ved University of Illinois for å beskytte kroppen mot mange sykdommer. Anthocyaniner er en flavanoid phytochemical, eller bioflavanoid. De synes å arbeide med andre kjemikalier i mat for å forbedre visjon og redusere kreftceller og tumor vekst. Faktisk har det vært vanskelig for forskere å studere egenskapene til antocyaniner fordi de vanligvis jobber sammen med andre kjemikalier. Anthocyaniner også beskytte kroppen mot hjerte-og karsykdommer, redusere betennelse og forbedre hukommelse og kognisjon.

Blackberry Tea

Blackberry te ble brukt under borgerkrigen å avverge dysenteri blant soldatene. Bladene og røtter av bjørnebær har høye nivåer av tanniner, som bidrar til å forhindre diaré. Det te kan også brukes som et gurglevann å lindre sår hals, eller som et omslag for åreknuter og hemorroider. Den tannin nivåene i bjørnebær kan beskytte fordøyelsessystemet fra betennelse og irritasjon. Imidlertid er det te ikke anbefalt dersom du har irritabel tarm syndrom, Crohns sykdom eller andre alvorlige tarm problemer.

Antioksidanter

En studie ved University of Georgia fant både bjørnebær og blåbær å være en rik kilde til antioksidanter, som beskytter cellene mot skade og også bidra til å forebygge kreft og hjertesykdommer. I en annen studie ved University of California, ble bjørnebær funnet sammen med andre bær til å hemme veksten av muntlige, bryst, tykktarm og prostata kreftceller.

Tannin

Bjørnebær har et høyt tannin-innhold. Tannin årsaker bjørnebær å ha både en astringerende og antiseptisk kvalitet. Den snerpende kvalitet bidrar til å stramme porene og trekke ut giftig irritanter inkludert giftstoff fra planter og bie stikk. Den tanniner også bjørnebær nyttig for behandling sår. De kan svelges eller brukes til å lage et omslag.

Ellaginsyre

Bjørnebær er også en utmerket kilde til ellaginsyre, en antioksidant som blir undersøkt for dets potensial til å binde seg til kreft molekyler og gjøre dem inaktive. Selv ellaginsyre er tilgjengelig i supplement form, spiser bjørnebær og andre matvarer rike på ellaginsyre er den sikreste måten å legge den til kosthold.


Previous:nothing Next:bruk av norske tran

Relaterte artikler


 • planlegger en ernæring måltid for pre-k
 • biff leveren informasjon om ernæring
 • hvordan bli kvitt tørr hud på jobben
 • hvordan man kan kjøpe goji juice
 • muskel bygging kosttilskudd for kvinner
 • hvordan å hoppe starte din vekttap
 • kroppen rensing for vekttap
 • hvordan du har en anti kreft antioksidant kosthold
 • juice-baserte detox diett
 • 1500 calorie vekttap diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com