fettfattig rå diett og prostatakreft

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-09-11
Både prostata kreft og den rå mat diett har vært kontroversiell i de siste årene. Prostatakreft screening har kommet inn i spørsmålet om hvorvidt eller ikke testing, diagnose og behandling har gått for langt. Den rå mat diett har ofte mange utøvere som har funnet livsforvandlende resultater krangle med forskere som finner feil ved den. Det finnes studier som viser en rå mat diett som er lav i fett kan hjelpe med prostatakreft, kanskje til det punktet at behandling kan være mindre invasiv og at livskvalitet med sykdommen kan forbedres.

Hva er Raw Food Diet?

Den rå mat diett er en spise plan som inneholder ubehandlet, rå, og ikke oppvarmet mat som aldri har gått over 116 grader Fahrenheit i temperatur. Teorien av dietten er at du tilbereder mat tar mange av næringsstoffer og enzymer ut. Disse enzymene er særlig viktige, fordi de tillater for maten å fordøye seg naturlig, som gjør fordøyelsen lettere for kroppen, og det gjør at den kan bruke denne energien på andre kroppsfunksjoner. Rå mat brukere hevder å ha gått ned i vekt, gravet sykdommer, forbedrer huden, og å øke deres generelle nivåer av lykke. Dietten består av en blanding av frukt, grønnsaker, nøtter, frø, og i noen tilfeller enda rått kjøtt. Vanligvis har den rå mat diett større enn vanlig fett innhold (som de fleste protein kommer fra høy-fett nøtter), men en økning i frukt og grønnsaker for å opprettholde tilstrekkelig kalorier kan føre til en lav-fett rå mat diett.

Studier på Rå og Low-Fat

Prostatakreft studier har funnet at en fettrik diett kan føre til økt risiko for prostatakreft. Visse fett reseptorer, peroksisom proliferator aktiverte reseptorer (PPARer) er uttrykt på svært høye nivåer i prostatakreft. Når store mengder fett er tatt i, kan denne aktivere kreftceller til å begynne å vokse. To typer av omega-6 fettsyrer, linolsyre og arakidonsyre, som finnes i kjøtt og hel melkeprodukter, har vist seg å øke risikoen for prostatakreft. Som støtter disse påstandene er studier som viser at en senking av fett kan bidra til å bremse kreft vekst og økt overlevelse hos menn med prostatakreft. PSA nivåer gikk ned og overlevelse gikk opp i en gruppe mus som ble fôret med en diett lav på flerumettet fett. Rå mat Kosten har blitt funnet å ha en lavere body mass index, og et lavere nivå av IGF-1 enn de som spiser kokt mat. Siden IGF-1 er en vekstfaktor som ofte er knyttet til økt risiko for prostatakreft og brystkreft, betyr et lavt nivå at det er mindre risiko.

Hva gjør jeg spiser?

Den kosthold vil hovedsakelig bestå av frukt og grønnsaker, etter nær 80/10/10 rå mat diett fremmet av Dr. Douglas Graham (80% carbohydrates/10% protein/10% fett). Du kan spise epler, bananer, fersken, tomater, spinat, selleri, gulrot, brokkoli, og andre frukter og grønnsaker du liker. Mesteparten av kaloriene i kosten kommer fra frukt, da det er svært få kalorier i mange grønnsaker. Mens nøtter og frø kan også være en del av kostholdet, bør du begrense dem til under 15 til 20% av kaloriinntaket, fullt ut omfavner lite fett rå livsstil. Det er mange rå mat-samfunn som WeLikeitRaw online, som tillater deg å møte andre rå mat eaters og å lese av deres suksesshistorier. Det er foreslått at du bruker så mange ressurser som mulig, som bøker og mennesker til å lære av visdom til dem som har gjort en rå mat diett i svært lang tid. Mens en rå mat diett er en vanskelig spising plan, er det verdt å teste ut i minst 30 dager for å se om du har noen store helsemessige forbedringer som resultat.


Previous:nothing Next:1500 calorie daglige kosthold for barn

Relaterte artikler


 • hvordan man kan forebygge og behandle hyponatremi
 • hvordan å unngå å bli et offer av acai Berry rens svindel
 • hvordan å miste fett, øke metabolismen og øke energinivået
 • hva som er bra for å senke kolesterolet?
 • endret sitrus pektin fordeler
 • hvordan er kalorier forbrent?
 • hvordan å holde seg våken uten å drikke kaffe
 • pleie og bruk av mic-key knapp materøret
 • hva er taurin og guarana?
 • næringspyramiden for en lav carb diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com