ernæringsmessige myke diett for etter operasjonen

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-09-05
Pasienter komme seg fra de fleste former for kirurgi generelt starter ut med en flytende diett. Som pasienten kommer seg, er myke matvarer introdusert, og menyen er utvidet for å sikre at pasienten får tilstrekkelig ernæring når du gjenoppretter. En myk kosthold er nyttig når du ikke lenger trenger en flytende diett, men er ikke klar for tyngre fast føde. Arbeid med en ernæringsfysiolog eller kostholdsekspert for å utvikle en spesiell diett som løser dine spesifikke behov

Breakfast

En ernæringsmessig myk kosthold etter operasjonen kan inneholde kornprodukter som Cream of Wheat, havregryn og pustet ris, men bør holde deg unna kli og hele korn korn.

Egg kan inngå som lenge de er myke kokt, eggerøre, hardkokte eller posjert, aldri rå eller stekt.

De fleste brød kan tolereres godt, blant annet hvitt brød, Seedless rug, fransk toast , pannekaker og vafler, og kjeks. Igjen, unngå hele korn brød og noe med frø, som Pumpernickel og sådd rugbrød.

Meieriprodukter inkludert melk, milkshake, pasteurisert eggnog, cottage cheese, yoghurt, mild-flavored ost, iskrem og sauser kan inngå som lenge er det ingen problem fordøye melk.

Smør og margarin er tillatt, sammen med fløte og krem substitutter, rømme og majones.

De fleste frukter, for eksempel honningmelon, vannmelon, fersken og pærer, og fruktjuice, herunder frukt nektar og grønnsaker, er tillatt. Bananer og avokado er bra, men andre rå frukter som ananas, druer, plommer og rabarbra er ikke anbefales.

En næringsrik myk frokost kan omfatte frukt juice, et egg-eggerøre, hardkokt eller posjert-toast med smør eller margarin og gelé, og en drikke

Lunsj

. Klar suppe, for eksempel buljong, buljong og Consomme, er lett fordøyd, men holde seg unna løksuppe, skalldyrsuppe, eller chili.

De fleste grønnsaker, så lenge de er kokt, kan trygt spises. Disse inkluderer gulrøtter og rødbeter, spinat og squash. Unngå rå grønnsaker.

En lys, kan næringsrik lunsj bestå av saft med en forrett av kjøtt, fisk eller fugl sammen med en grønnsak, og brød med smør eller margarin.

Middag

Kjøtt som biff, lam eller kalv er tillatt så lenge de er servert i myke form som bakte, grillet, kokt eller stekt. Kjøttpålegg og stekt og røkt kjøtt er ikke anbefalt. Kylling og kalkun skal være godt tolerert. Fisk-fersk, kokt, fryst eller beinfri-er bra, men stekt fisk og skalldyr, sild og sardiner er ikke anbefalt

Starches som bakte, kokte, kremet, og potetmos kan være. inkludert, sammen med ris og pasta. Unngå pommes frites, potetsalat, hash Browns, og brød stuffing.

En middagsmeny kan omfatte en forrett av kjøtt, fisk eller fugl sammen med en potet og andre grønnsaker, brød eller en rull med smør eller margarin, og dessert og en drikke.

Desserter og Snacks

Iskrem, sorbet, sauser og gelatin er fin for dessert. Små mengder av godteri som karameller og mints, sammen med honning, gele, og sirup er tillatt, men kandiserte frukter, marmelade og syltetøy er forbudt. En myk kosthold bør ikke inkludere popcorn og potetgull, grill, eller noe krydret eller med frø eller nøtter.


Previous:nothing Next:hele kroppen rens informasjon

Relaterte artikler


 • ernæringsmessige verdien av popcorn
 • hvordan gjøre en rask frokost smoothie
 • høy-protein diett guide
 • vekttap tips for øl drinkers & røykere
 • hvordan planlegge tidsplanen for trening
 • hvordan å gå ned i vekt, sakte men effektivt
 • gule erter ernæring
 • de beste måtene å detox kroppen
 • trening og kosthold tips
 • gode oppskrifter på protein shakes
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com