bruk av norske tran

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-09-10
Hvis du kjøper tran i USA, det sannsynligvis kom fra Norge. Norge's Atlantic vannet vrimle med torsk, noe som gjør landet en topp produsent og eksportør av terapeutiske olje. Det finnes et vell av vitamin A og D, samt omega-3 fettsyrene DHA og EPA. Regelmessig supplere din diett med passende mengder av disse næringsstoffene kan gi en rekke helsemessige fordeler

Diabetes Forebygging

Vitamin D og fettsyrene EPA og DHA i norsk tran har vært fast bestemt på å bidra til å forhindre type 1 diabetes hos barn når de tas av sine mødre under graviditet å befeste deres kropper og morsmelk. Tran gis til spedbarn under sitt første leveår har den samme effekten, ifølge en norsk studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition i 2003.

Joint Health

EPA i norsk tran har anti -inflammatorisk egenskaper som tilgodeser mennesker som lider av leddgikt og andre felles plager ved å gjøre bevegelser mindre smertefull.

Sterk Bones

Vitamin D er avgjørende for sterke tenner og bein fordi det hjelpemidler kalsium absorpsjon. Det er vanligvis produsert gjennom kroppens huden ved eksponering for sollys. Folk som bor i nordlige breddegrader som Norge, hvor sol er en mangelvare i høst og vinter, og andre som bare ikke gå utendørs mye, kan ta tran for å unngå vitamin D-mangel. På den annen side, de som gjør tilbringer mye tid utendørs i solrike klima bør rådføre seg med lege før du bruker tran fordi det er mulig å overdose på vitamin D.

I en studie fra 2001 publisert av American Journal of Epidemiology, 3052 norske kvinner i alderen 50-70 ble kartlagt, og de som tok tran som barn hadde lavere underarmen beintetthet enn de som ikke hadde , ville noe som synes å motsi påstander om at tran er bra for skjelettet. Men forskerne tror årsaken til disse funnene var at oljen er tatt på den tiden inneholdt lite vitamin D fordi den gjensidige avhengigheten mellom vitamin D og A var ennå ikke kjent. Vitamin D ble tapt under behandlingen, ble det slik at brukere får for mye A. Norge har siden justert sine krav og behandling for å sikre at produktene er ernæringsmessig balansert.

Kardiovaskulær helse

The omega-3 fettsyrer i norsk tran er veldig mye som de som finnes i laks, og har vært knyttet til økt kardiovaskulær helse. EPA også bidrar til å redusere betennelser i arteriene og bistand healing etter et hjerteinfarkt.

Skin Care

Norsk tran kan brukes på sår for å hjelpe dem å gro raskere. Blandet med sink oksid, er det brukes til å behandle bleie utslett og solbrenthet. En daglig dose tas oralt kan bidra til å holde huden myk og smidig.


Previous:nothing Next:sikreste måter å gå ned i vekt

Relaterte artikler


 • hvordan du kan forbedre din helse med vitaminer
 • definisjonen av organiske vitaminer
 • hvordan å bruke grønn te å gå ned i vekt
 • kilder til vitamin utført en
 • sunne vegetabilske måltider
 • hvordan å lage en stor grønn smoothie
 • hvor er bjørnebær bra for deg?
 • hvordan du starter over på South Beach Diet etter å ha spist sukker
 • hvordan å holde hydratiserte sommeren
 • hvorfor øker koffein hjertefrekvensen?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com