acai noni bivirkninger

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-09-09
Bruk av acai for vekttap av kjendiser som Oprah, Brad Pitt, og Rachael Ray har gjort tilskuddene svært populære. Noni juice har også vært fremmet for en lang rekke forhold, alt fra leddgikt til sårbehandling. Tilhengere av å kombinere de to stoffene hevder at de er høy i anti-oksidanter, og hjelp med vekttap og kolesterolsenkende

Acai Historie

Den acai Berry er funnet i Amazonas jungel, og har blitt brukt av innfødte innfødte for en rekke medisinske bruksområder. Ifølge Acai Health Info området, nevnte tidlig portugisiske oppdagelsesreisende frukten i sine skrifter på 1700-tallet. Den bær ble i stor grad ignorert av resten av verden, men inntil 1980, da National Academy of Sciences (NAS) begynte å utforske den tradisjonelle bruk av frukten.

Noni Historie

Den noni planten vokser i Pacific, i et område fra sørøst-Asia til Australia. Frukten har en ubehagelig lukt når moden, og selv om den kan spises rå, er det vanligvis brukes til juice. Det er en annen frukt som har vært kjent for i årevis, Captain James Cook skrev om den under sin utforskning av Tahiti på 1700-tallet. Tradisjonelt har nesten alle deler av anlegget en medisinsk bruk, men det var lite kommersiell bruk av frukten før 1990-tallet, etter at forskere begynte å prøve å bekrefte påstander av sine helbredende egenskaper.

Acai Fordeler

Ifølge WebMD , er acai frukten vist seg å ha høye nivåer av antioksidanter kjent som antocyaniner og flavonoider. Disse antioksidant nivået er høyere enn mange av de mer kjente frukter, blant annet tyttebær og blåbær. Som avokadoer, er acai en av få frukter som inneholder enumettet fett (MUFAS). Det synes å være liten tvil om at acai kan være en sunn tillegg til dietten.

En studie publisert i "The Journal Landbruks-og matdepartementet kjemi" rapportert at acai juice er høyere på antioksidanter enn tranebær, eple eller appelsinjuice. Men den samme studien fant at acai er lavere på antioksidanter enn Concord drue juice eller blåbær juice. Og studier av Center for Science i Public Interest har funnet noe å støtte påstander om at acai piller hjelp vekttap. På pluss-siden, har det vært få bivirkninger rapportert fra acai. WebMD advarer mot å bruke acai for mennesker med overfølsomhet for lignende bær, men sier at det er nok trygt når konsumert i moderate mengder.

Noni Fordeler

Flere studier tyder på det er fordeler til forbruket av noni juice. Neil Solomon MD, PhD, så på resultatene bemerket av 10. 000 brukere, og rapporterte en rekke helsemessige fordeler, blant annet senket blodtrykk, bedring i smerte nivåer for kroniske smertepasienter, og en lessening av kreft symptomer. Kritikere har påpekt imidlertid at disse resultatene ikke er vitenskapelig bekreftet, og har bare blitt rapportert av brukere, og at selv undersøkelsen ble betalt for, i det minste delvis, av en bevilgning fra selskapet som eier Tahitian Noni International.

Forsiktig

På grunn av sin høye sukker innholdet, bør diabetikere være forsiktig med å bruke noni, og saften er ikke undersøkt hos gravide kvinner. De fleste av bivirkningene rapportert er små, slik som hoste, hodepine, leddsmerter, tretthet, kviser og utslett. Noen av de hyppigst rapporterte bivirkningene er fordøyelsesproblemer, med klager av forstoppelse, oppblåsthet, gass og diaré. Ifølge Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin ved National Institutes of Health, få brukere rapporterer bivirkninger, men noni er sikkerheten har ikke blitt grundig undersøkt. Brukere rapporterer at ikke-allergiske bivirkninger normalt vil synke med 72 timer hvis dosen nedsettes.

Alvorlige bivirkninger

Noni inneholder også kalium, noen ganger høye nivåer av kalium, avhengig av merke. I nyre pasienter, kan høye nivåer av kalium føre til hyperkalemi, en tilstand som kan forårsake unormal hjerterytme og er potensielt dødelig.

Det har vært motstridende studier på effekten av noni på leveren. To har knyttet akutt hepatitt med noni, men den eksakte årsaken til problemet er ukjent. En av studiene antyder at noni inneholder et giftstoff som heter anthraquinones, noe som fører til leverskade. En annen studie antydet at noni juice var leveringsmåte. Disse studiene ble motsagt av en studie offentliggjort i World Journal of Gastroenterology, som sa at juicen er ikke giftig, og inneholder kun lave doser anthraquinones.


Previous:nothing Next:kosthold for å hindre urinsyre nyrestein

Relaterte artikler


 • ernæring omsorgsplan
 • leveren helse kosthold
 • hvor mye fiskeolje bør man ta per dag?
 • hvordan brenne fett
 • hvordan å forstå om granola korn er sunt
 • parboiled ris ernæring
 • daglig vekttap tips
 • vegetarisk ernæring guide
 • tips om hvordan å miste magen fett
 • sesongmessige detox diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com