ECA stack informasjon

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-09-09
ECA stack er en kombinasjon av efedrin, koffein og aspirin brukt som stimulerende og for vekttap. Det er ulovlig i USA og Canada på grunn av betydelig helserisiko knyttet til efedrin. Tar det kan føre til moderat vekttap

Effectiveness

Den amerikanske FDA sier at kosttilskudd som inneholder efedrin tilby "beskjeden, kortsiktig vekttap uten noen klar helsegevinst. " Boozer et al. skrev i både 2001 og 2002 at ECA stack kosttilskudd forårsaket om lag 10 pounds av vekttap hos overvektige pasienter over tre måneder. Ifølge FL Greenway skrive i det vitenskapelige tidsskriftet "Fedme Anmeldelser," en gjennomgang av vitenskapelige studier på sikkerhet og effekt av dietery kosttilskudd som inneholder en kombinasjon av koffein og efedrin avslørte at de var omtrent like effektiv som den vekttap stoffet Deithylpropion og mer effektive enn dexfenfluramine. Greenway konkluderer med at "fordelene av koffein og efedrin i behandling av fedme ser ut til å oppveie de små tilknyttede risikoene. "

Side Effects

Den amerikanske FDA sier at efedrin øker blodtrykket og ellers fremhever sirkulasjonssystemet. Det har også vært knyttet til betydelige helseproblemer, inkludert hjerteinfarkt og død. Ifølge CN Boozer, skriver i "International Journal of Obesity Related metabolske forstyrrelser" i 2001, tørr munn, søvnløshet og hodepine ble rapportert av deltakerne å ta en kombinasjon av efedrin og guarana. I 2002, Boozer og kolleger også merket økt hjertefrekvens, munntørrhet, halsbrann og kvalme. Aspirin kan forårsake blod-clotting problemer og lett blåmerker.

Controversy

Mange forskere er uenige om hvorvidt ECA stack skal være lovlig. FDA forskere mener at den potensielle faren for efedrin overdoser det for risikabelt å ta. EL Greenway sier i en anmeldelse av mer enn 50 studier på efedrin-holdig kosttilskudd som negative bivirkninger var ikke mer vanlig enn i placebo for de første fire til 12 uker med behandling. Boozer et al skrev at fedme er mer farlig enn risikoen for å ta ECA stack, så ECA stack bør være lovlig.

Legalitet

I USA og Canada, er det ikke bare ulovlig å produsere kosttilskudd som inneholder efedrin, er det også ulovlig å markedsføre slike tilskudd. I USA, efedrin-holdige produkter er ulovlig å ikke bare på grunn av deres helserisiko, men fordi de kan brukes som ingrediens i metamfetamin.

Kontraindikasjoner

Snakk med legen din før du tar ECA stack. Fortell legen din om eventuelle andre legemidler eller kosttilskudd du tar sammen med ECA stack. Ikke ta ECA stabel hvis du har høyt blodtrykk, hjerteproblemer, søvnløshet eller hemofili. Ikke ta det hvis du bruker blodfortynnende, sentralstimulerende midler eller medisiner for å behandle hjerteproblemer.


Previous:nothing Next:en uke vekttap leirer

Relaterte artikler


 • motherwort fordeler
 • vegetariske kilder til omega-3 fettsyrer
 • hvor mange kalorier bør kvinner ha hver dag?
 • metoder for flytende detoxing
 • felles helserisikoen ved raske vekttap
 • vekttap tips for folk med lap band
 • tips for å holde seg til en diett
 • hvordan du kan nyte vin og unngå mage fett
 • måltider som hjelper miste buk fett
 • spiret bønner ernæring
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com