kilder til vitamin utført en

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-03-19
Det er to kilder til vitamin A som forekommer i naturen: prefabrikkerte og provitamin (også kjent som karoten). Prefabrikkerte vitamin A er avledet fra animalske kilder og svært enkelt for kroppen å absorbere. Det er fettløselig, noe som betyr at lipider, eller fett, er nødvendig for absorpsjon sin. Som sådan, er det mulig å overdose på dette vitaminet. Karoten finnes i planter, spesielt mørke frukter og grønnsaker. Denne typen av vitamin er vannløselig, så det er liten sjanse for overdose, men det er også mindre lett absorberes av kroppen.

Lever

Biff og kylling lever er rike, naturlige kilder til vitamin A. preformed I tre gram biff lever, er det 30 000 IE (International Unit) av vitamin, mens det er 13. 000 IE i samme mengde kylling lever.

Meieri

prefabrikkerte vitamin A er utbredt i meieriprodukter som melk, smør og ost. Helmelk har rundt 300 IE i hver kopp. Butter har om lag 450 IE per spiseskje, og ost har ca 250 IE per unse. er lav-fett og skummet melkeprodukter ofte beriket med vitamin A for å gjøre opp for tapet av stripping maten av fett.

egg

Sammen med vitaminer D og E, egg er en rik naturlig kilde til preformed vitamin A. Men, er alle vitaminer ligger i eggeplommen, de hvite gir protein, men betydelig mindre næringsinnhold

Fish Oil

Den største konsentrert kilde til vitamin A er tilgjengelig fiskeolje, som er avledet fra. fisken lever. Fisken selv er ikke så høy i prefabrikkerte vitamin A, men leveren deres plukke den opp (sammen med omega-3 fettsyrer) når fisken bruker eksterne kilder for vitamin, for eksempel alger.

Anbefalt dose

For en voksen mann (14 eller eldre), den anbefalte daglige mengden av vitamin A er 3. 000 IU. Dosen er lavere for kvinner 14 og opp: 2310 IU. Vær nøye med å ikke overskride den daglige dosen, fordi forbruker for mye vitamin A (hypervitaminose A) kan føre til oppkast, tåkesyn, håravfall, fødselsdefekter, osteoporose og leverproblemer.

Fordeler

En passende mengde vitamin A er viktig for syn, reproduksjon, bein og celle vekst og immunsystem. Vitamin A hjelper også forhindre at bakterier kommer inn i kroppen ved å lage sunn foringer for øynene, tarmen, urin og luftveier, samt støtte til hud og slimhinner.


Previous:nothing Next:søtpotet ernæringsmessige informasjon

Relaterte artikler


 • hvordan du får en god natts hvile
 • hvordan ta Nordic Naturals tran med resveratrol og grønn te
 • uønsket vekttap
 • om Reductil vekttap piller
 • 21 dagers detox diett menyen
 • matvarer for å unngå under kjemoterapi
 • sunneste snack matvarer
 • effekten av soya melk på kvinner
 • hva er hydroxycitrate kompleks?
 • hvordan er nyrestein dannes i kroppen?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com