lav GI diett måltidsplanlegger

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-02-11
Mens det finnes utallige dietter og måltid planer gjør rundene i disse dager, hver hevdet en annen måte å gå ned i vekt, er det en funksjon nesten alle av dem har til felles. De inneholder lav GI, eller lav glykemisk indeks, matvarer, som produserer bare små svingninger i nivåene av blodsukker og insulin. Lav GI diett måltid planer er uten tvil en av de beste bærekraftige metoder for å samtidig gå ned i vekt, beskytter hjertet av sykdom og hjelp til behandling av diabetes

Breakfast

For valg av frokostblanding, har du mange alternativer. All-bran flakes, havregryn, müsli og grøt er kjent for å være lav på glykemisk indeks diagrammet. Ha en del av noen av disse med en kopp skummet melk eller lav-fett sjokolademelk. Corn flakes, Cheerios eller Rice Crispies er høyere på GI indeksen diagrammet. Prøv å unngå dem. I stedet for en hvit brød eller bagel, holde seg til lav GI brød laget med hele hvete, hele korn, eller soya og linfrø. Du kan ha en klapp på fettfattig margarin eller redusert fett søtt konserveringsmiddel med brød til. Den første måltid på dagen kan også omfatte en frukt som et eple, noen tørkede aprikoser eller pærer som er kjent for å ha en lav GI indeks. Prøv å unngå frukter som fiken, vannmelon, datoer og papaya som har en litt høyere GI indeks.

Lunsj og middag

Din hovedmåltidene bør ha en god balanse mellom stifter, grønnsaker og kjøtt eller fisk. I stedet for middels eller høy GI matvarer som instant hvit ris, ferske potetmos eller taco skjell, prøv å ha brun ris, hvete pasta, hvete tortillas og instant nudler. For grønnsaker, unngå høyere GI matvarer som gresskar eller rødbeter og har ett eller flere av salat, gulrøtter, kål, blomkål, brokkoli, erter og bønner i moderasjon. For belgfrukter, hold deg til lav GI nyre bønner, røde og grønne linser, kikerter og black eyed bønner i motsetning til en rett av bønner bakt i tomat som er kjent for å ha noe høyere GI. For din kilde til protein, har lav GI kjøtt som skinn kylling eller kalkun bryster eller noen magre kutt av kjøtt eller en del av bakt, broiled eller grillet versjoner av noen fisk, inkludert torsk, laks, reker og tunfisk. Hvis du er ivrig på dessert, har en lav-GI en som en smaksatt yoghurt, men holde seg unna med høy GI iskrem.

Snacks

Peanuts, valnøtter, hummus, svamp kake, havregryn kjeks, cashewnøtter og rosiner er lavt på GI diagrammet. Prøv å knaske på disse i stedet for å velge for høy GI snacks som donuts, scones, og pretzels.

Generelle tiltak

Du trenger ikke bli helt borte fra høy-GI mat. Har dem en gang i blant med lav eller middels GI matvarer for å få ned glykemisk indeks av det totale måltidet. Spis maten på riktig ganger i løpet av dagen, og få dem regelmessig. Få din næring fra all slags mat grupper, og ikke bare en. Begrens inntaket av direkte sukker, søtsaker, fet mat, alkohol og koffeinholdige matvarer. Drikk mye vann og hvile godt.


Previous:nothing Next:virkningene av et høyt fiber diett på kolesterol

Relaterte artikler


 • leger vekttap program
 • hvordan du kan redusere mage fett
 • sunt flytende diett
 • hvordan man kan kjøpe ren sørafrikanske hoodia gordonii
 • hvor å miste vekt raskt og aldri få den tilbake
 • å spise ute og gå ned i vekt i fem enkle trinn
 • Kjøtt: ernæring og kalorier
 • Mayo Clinic diett for vekttap
 • dietter for blodtype ab positive
 • å spise til et lengre liv
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com