hvor er bjørnebær bra for deg?

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-01-24

Blackberry Historie

Den middelalderske grekerne relished bjørnebær, tro at de kunne kurere sykdommer som rammet halsen og. munn samt hindre gikt og mange andre lidelser. Under borgerkrigen, ble blackberry te antas å være en måte å behandle dysenteri. Når det var dysenteri utbrudd, ble de troppene lov korte pauser for å jakte på bjørnebær å bekjempe lidelsen. Det ble også brukt til utvendig skjønnhet, også.
Bladet av BlackBerry har blitt brukt som et hår fargestoff fra gamle dager. Den engelske herbalist Culpeper foreslo at det skal kokes i en lut væske å slå håret svart.

De helsemessige fordeler av Bjørnebær

Bjørnebær er lave i fett og hjelpe til å forsvare seg mot kronisk sykdom og smitte. De er en kilde til vitamin C og E og inneholder kostfiber, folsyre, kalium, magnesium, mangan, kobber, jern, folat, fenoliske syre og omega-3 fettsyrer. De inneholder også salicylate, som støtter sirkulasjonssystemet, og tanniner, som gir en snerpende effekt for å hjelpe mindre blødninger problemer og styrke vev. Bjørnebær har antioksidanter, som kan bidra til å bekjempe kreft.

Blackberry Fakta

Det finnes både etterfølgende og oppreist varianter av bjørnebær. Den stående de har canes som støtter dem. De overlever godt i kaldt vær. Den etterfølgende bjørnebær dingle på sine canes. De kalles dewberries og vokser hovedsakelig i øst. Varianter inkluderer boysenberry, loganberry, marionberry, youngberry og thornless eviggrønne. Bjørnebær blomstre i lys, medium eller leire jord som er drenert godt. Den kan vokse i alkaliske, syre eller nøytral jord og foretrekker semi-skygge eller total skygge.
Bjørnebær topp i juli i nord og i juni i Sør i USA, men vekstsesongen vil variere fra stat til staten. En kopp bjørnebær har rundt 62 kalorier og veier rundt 140 gram. Sørg for å plukke plumpest og firmest bjørnebær, umodne bær vil ikke modnes etter at de er plukket. Ikke kjøp for mange på matbutikken fordi de er kjent for å mugg raskt i romtemperatur. De varer bare et par dager i kjøleskapet, så spise dem så raskt som mulig mens de er de mest modne. De kan fryses, men de må vaskes, skrogene kuttet av og legges i en plastpose, klemme så mye luft ut som mulig. Det bjørnebær kan lagres for mange måneder i fryseren.


Previous:nothing Next:hvordan å følge en grønn te kosthold

Relaterte artikler


 • matvarer for å unngå med høyt kalium
 • protein mat for vegetarianere
 • er sirup høy i fruktose?
 • sunne karbohydrater for vekttap
 • muskel fitness ernæring
 • raskeste måten å miste vekt
 • å spise med en knapp stil materøret
 • ernæring for å få muskel massen
 • hvordan å overleve på Weight Watchers (eller enhver diett)
 • sunt kosthold for unge idrettsutøvere
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com