hvorfor øker koffein hjertefrekvensen?

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-12-03

Du trenger:
sunn mat
. trening.

Introduksjon

Koffein er et psykoaktivt sentralstimulerende alkaloid som finnes i mange naturlige produkter som kaffe, te, guarana, yerba kompis og te. Ifølge International Journal of Food Sciences and Nutrition, om lag 80 prosent av amerikanerne bruker koffein på daglig basis, med en gjennomsnittlig inntak på 280 mg. En av de mest merkbare bivirkningene av koffein er en økning i hjertefrekvens.

Sentralstimulerende

Hovedårsaken koffein øker pulsen er dens stimulerende egenskaper. Koffein tar ca 45 minutter å bli absorbert i blodet. Når du er der, kan koffein gjøre veien til hjertet, der den fungerer som en stimulerende ved binding, eller fester seg til, spesifikke reseptorer på hjertet vev forårsaker pulsen til å øke.

Kinase

Når du er på hjerte, koffein etterligner handlingene til adrenalin og binder seg med reseptorer som ofte brukes av enzymer for å blokkere produksjonen av cAMP (syklisk adenosin monofosfat). Camp er et stoff som aktiverer protein kinase, som produserer adenosin trifosfat (ATP) som er nødvendig for muskelsammentrekninger og avslapning av hjertet. Økningen av ATP får hjertet til å slå raskere.

Adenosine

Koffein også fester seg til P-området områder av adenosin reseptorer. Adenosin er en kjemisk laget i hjernen som bremser ned nervecelle aktiviteten. Den er mest brukt av kroppen når det er på tide å sove. Koffein har evnen til å etterligne adenosin, og dermed kan feste til adenosin reseptorer. Dette blokkerer adenosin fra binding til cellene. Fordi koffein er et sentralstimulerende, er nervecelle aktiviteten økte, i stedet for den nedgangen som normalt ville oppstå fra adenosin. Hypofysen observerer deretter økning i nerve celle aktivitet og tolker det som en krise i kroppen. Dette fører til at hjernen til å aktivere kroppens "fight or flight" respons. Dette svaret får hypofysen til å frigjøre hormoner som aktivere binyrene. Binyrene i sin tur frigjøre hormonet adrenalin å reagere på "krise". Adrenalin reagerer deretter, forårsaker hjertet til å slå raskere i forberedelse til behovet for å kjøre eller kjempe i nødstilfelle, selv om ingen krise eksisterer.


Previous:nothing Next:hvordan gjøre detox te

Relaterte artikler


 • hva er farene ved kalsiumklorid?
 • hvor å miste vekt
 • hvor mange fiskeolje piller bør man ta?
 • hva du skal spise på fase to av Atkins dietten
 • å skape en sunn spising måltid plan
 • acai frukt kosthold
 • hvordan å spise for å gå ned i vekt i dag
 • kontur ab belte fakta
 • den beste vitaminer for humørsvingninger
 • hvordan du bruker druekjerneekstrakt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com