ernæring guide for tenåringer

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-11-07
En næringsrik diett er ikke bare for voksne. Ungdommenes matvaner er viktig også. Men hva er best for noen i trettiårene eller førtiårene kanskje ikke fungere for tenåringer. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, rundt 17 prosent av tenåringer er overvektige. Men det er visse strategier som vil bidra til å sikre tenåringer spiser sunt kosthold og får riktig ernæring

Calcium

For å bygge beinmasse, forebygge osteoporose i fremtiden og fremme utvikling av sunne tenner, bør ungdom ta ekstra nøye med å få tilstrekkelige mengder kalsium. The Journal of Nutrition Education and Behavior anbefaler at tenåringer får ca 1300 mg kalsium hver dag, men mer enn halvparten av tenåringer får ikke dette beløpet. For å få kalsium som de organer trenger, bør tenåringer spise tre porsjoner kalsium-rik mat daglig. En porsjon kan være en kopp melk, 1 kopp yoghurt eller 1 1 /2 til 2 gram ost.

Jern og Protein

teenage gutter har en tendens til å vokse mye mellom 10 og 17. På den samme alder, jenter også vokser raskt, og må erstatte jern tapt under menstruasjon. Derfor er det viktig for både gutter og jenter til å få nok jern. Tenåringer bør prøve å konsumere magert kjøtt, sjømat, jern-forsterkede frokostblandinger og hel-korn brød på jevnlig basis. Spinat og bønner inneholder også jern.

For å vokse seg sterk og opprettholde energinivået, bør tenåringer også spiser fem porsjoner protein-rik mat daglig. En porsjon kan være en gang av kylling, en fjerdedel kopp bønner, en fjerdedel kopp tofu, et egg eller en spiseskje peanøttsmør.

Form Good Habits

Ifølge CDC, overvektige unge er mer sannsynlig å bli overvektige voksne. Overvektige tenåringer er også større sannsynlighet for å utvikle helseproblemer som diabetes og høyt blodtrykk. For disse grunner, bør tenåringer fokusere på å utvikle sunne matvaner som varer inn i voksenlivet.

Tenåringer som bruker ca 2000 per dag bør skyte i ca 4 1 /2 kopper av frukt og grønnsaker hver dag. Hel-korn brød og magre proteiner er å foretrekke fremfor hvitt brød og fett kjøtt. Tenåringer bør være oppmerksom på fett-og sukkerinnhold i matvarer og unngå sukkerholdige drikkevarer. Spise hjemme og pakking en lunsj for skolen er gode måter å overvåke hva du spiser. Og, selvfølgelig, næringsrik diett er mest effektiv når den kombineres med en aktiv livsstil.

Unngå Dieting

Som en generell regel, tenåringer bør ikke "diett. " Prøver å gå ned i vekt mens kroppen vokser er en dårlig idé, og kjepphest dietter kan selv gjøre ting verre. Overvektige tenåringer bør fokusere på å konsumere sunn og næringsrik mat, spise frokost og trener regelmessig.


Previous:nothing Next:sunt alkalisk kosthold

Relaterte artikler


 • hvor mye fiskeolje bør man ta per dag?
 • næringspyramiden for diabetikere
 • det som ofte kalles hjernen mat?
 • flat mage kosthold oppskrifter
 • lav-kalori diett menyen planer
 • hvordan å miste ett gram fett hver dag
 • Slik starter faste for vekttap
 • hvor mye vann skal jeg drikke hver dag?
 • raske vekttap for kvinner
 • South Beach dessert oppskrifter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com