Forskjellen mellom whey og soya protein

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-11-05
Protein er en viktig del av kostholdet ditt, og det har kommet i forgrunnen i de senere år med angrep fra high-protein/low-carb dietter. Det finnes forskjellige typer protein, og to populære typene er whey protein og soya protein

Whey protein

Whey protein er avledet fra en kumelk, og er et meieri-baserte protein. Melk har to proteiner i sin make-up, hvorav den ene er myse, som opprettes når en kumelk blir gjort til ost.

Soya protein

Soy protein er opprettet fra soyabønner, spesielt fra soya mel. Soy protein er en helt vegetarisk protein og brukes i alt fra salatdressinger til vegetarisk kjøtt som soya burger og soya hunder.

Fordeler med whey protein

Whey protein er sett på som en ekstremt lav-fett, fordøyelig protein som er svært gunstig i muskel bygging på grunn av sin aminosyre innhold.

Fordeler med soya protein

Soy protein er vegetarianer protein som gir seg utrolig godt til et vegetarisk kosthold. Det har vært kjent for å redusere kolesterol og være en fullgod erstatning for protein som finnes i kjøtt.

Likheter mellom myse og soya protein

Soya og whey proteiner er begge ofte brukes av mennesker som prøver å bygge muskelmasse og er både sett på som nyttige proteiner i å gjøre det. Både soya og whey protein er alternativer til animalske proteiner, lite fett og har mange helsebringende fordeler for de som fordøye dem

Forskjeller

Whey protein har ingen registrerte bivirkninger for de som ikke har melkeprodukter allergi. ; Likeledes er soya protein et perfekt alternativ for vegetarianere som velger å ikke inkludere meieriprodukter i kostholdet. Den største forskjellen mellom de to proteinene er at man kommer fra meieri og den andre fra en grønnsak.
Soya er, men et felles allergen, ranking andre til peanøttsmør. Velge soy eller whey protein er avhengig av ønsket effekt en person er ute etter så vel som om en person har allergi.
Uansett, både soya og whey proteiner er gunstig proteiner som kan være positivt tillegg til kosthold.


Previous:nothing Next:South Beach dessert oppskrifter

Relaterte artikler


 • mat høyt i triglyserider
 • habanero pepper informasjon om ernæring
 • det verste mat for diabetikere
 • 21 dagers detox diett menyen
 • hvordan gjør vekttap piller du ned i vekt?
 • Weight Watchers måltid ideer
 • den raskeste måten for tenåringsjenter å gå ned i vekt
 • diett tips for å gå på kino
 • hvordan å bryte dårlige matvaner
 • å spise kalsium rik mat for å bygge ben
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com