den beste vitaminer for menns helse

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-10-01
Når du vurdere næringsinnholdet i maten du spiser og kosttilskudd du tar, vil mange være det samme hvis du er mann eller kvinne. På grunn av menns hyppigere og hard trening, og risikoen for infeksjon, dysfunksjon og kreft i prostata og mannlige kjønnsorganer, kan menn over 40 vil vurdere å ta kosttilskudd (vitaminer, mineraler og andre essensielle næringsstoffer) som er spesielt egnet for deres behov .

Vitaminer

Det er visse vitaminer at menn trenger. Vitamin C er ofte brukt til å behandle infeksjoner i prostata. Vitamin D og E kan være viktig i kampen mot prostatakreft, som kan finnes i 25 prosent eller mer av menn 50 år og eldre. En 2009 studie i Journal of the American Medical Association, men konkluderte med at vitamin E ikke redusere risikoen for prostatakreft. Fordi mye av vitamin D strøm er produsert ved hjelp av sol på huden, kan mørkere-skinned menn har større behov for supplerende vitamin D. Vitamin B6 er spesielt viktig for metabolizing proteiner, så det er spesielt viktig å mer aktive menn. Vitamin A (inkludert beta karoten), C, og E er antioksidanter som reduserer frie radikaler som kan forårsake kreft.

Mineraler

Den prostatakjertelen bruker mer sink enn noe annet organ i kroppen, slik at alle sinkmangel er mer sannsynlig å bli merkbar der først. For lenge, var gresskarfrø anbefalt for menn med forstørret prostates, og det ble påvist effektive fordi de er gode kilder til sink. Sammenlignet med kvinner som har større risiko for kalsium og jern mangel, menn trenger mye mindre av disse mineralene. Overdoser av jern kan skje enkelt og føre til hjertesykdom, fordi kroppen ikke skille ut det. Så menn og postmenopausale kvinner ikke bør supplere jern i kosten. For mye kalsium kan faktisk øke risikoen for å utvikle prostatakreft.

Andre Supplements

Lykopen er en annen antioksidant som kan redusere kreftrisikoen. Fruktose (sukker finnes i frukt og litt søtstoff) hjelper kroppen å produsere en bestemt type vitamin D. Kosttilskudd med soya inneholder genistein (en kreft-hemmer) og L-arginin (en aminosyre som hjelper med erektil dysfunksjon ved å støtte nitrogenoksyd produksjon). Hvitløk er inkludert i mange kosttilskudd, og blant grunnene er dens svovelinnhold, noe som kan også hjelpe hemme kreft. Selen er god å ha, men kan bare brukes i det forebyggende prostatakreft er ennå ikke påvist. Saw Palmetto, et utdrag fra en frukt, er vist å være like effektiv på krympende forstørret prostates som syntetiske stoffer, men med færre bivirkninger. For aktive menn, kan trenere og leger anbefaler tilskudd av aminosyren L-glutamin, som kan bli tømt i kroppen med opp til 40 prosent under hard trening.


Previous:nothing Next:spise sunt ernæring guide

Relaterte artikler


 • alkalisk diett plan
 • hvordan måle håndleddet størrelse å se om du er stor boned
 • kalorifattig mat som er fylling
 • hvordan man kan forebygge en urolig mage forårsaket av fet mat
 • hvor lenge varer bo en person på syre alkalisk kosthold?
 • krav til lap-bandet justerbar mage banding system
 • ernæring guide for småbarn
 • slanking tips for personer som bruker phentermine
 • redusert fett mat og vektøkning
 • hvordan er nyrestein dannes i kroppen?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com