diett for hjerte bypass pasient

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-09-04
Mens alle voksne bør praktisere hjerte-sunt kosthold praksis, er ernæring spesielt viktig for personer som har hatt koronar bypass kirurgi. For disse pasientene, begrenser kolesterol og natrium inntak mer enn et forbigående anbefaling-det kan bokstavelig talt redde liv. Diet anbefalinger for hjertepasienter er bygget på samme prinsipper som bør styre alles valg, men understreker lavt kaloriinnhold, lavt kolesterol og lav natrium inntak

Viktigheten av et hjerte sunt kosthold

Ifølge American Heart Association, over 448 000 amerikanere hadde koronar bypass operasjon i fjor. Grunnen til folk flest har bypass kirurgi er å erstatte coronary arteries som har blitt tettet med forkalket plakk som har utviklet som et resultat av år med høyt kolesterol, røyking, diabetes eller andre risikofaktorer for hjertesykdom. Bypass kirurgi har en svært høy suksessrate, med arterien grafts som varer 10 til 15 år. Men, er det ikke en mirakelkur. Etter operasjonen får pasientene beskjed om å følge et hjerte-sunn diett som legger vekt på lavt kolesterol, natrium og fettinntaket for å unngå at bypass grafter forsert.

Spesiell diett Anbefalinger

Et hjerte-sunt kosthold består av et bredt utvalg av nærings-tett mat fra seks ulike matvaregruppene: korn, grønnsaker, frukt, melk, kjøtt og bønne og oljer. For den gjennomsnittlige friske voksne menn spiser 2000 kalorier om dagen, dette inkluderer seks til åtte daglige porsjoner med korn, fire til fem daglige porsjoner av grønnsaker, fire til fem daglige porsjoner med frukt, to til tre daglige porsjoner av fett-fri eller lav fett produkter, færre enn seks gram magert kjøtt, fjærfe eller sjømat per dag, to til tre daglige porsjoner av fett og oljer og fire til fem porsjoner av nøtter, frø eller belgfrukter per uke.

The Cleveland Clinic anbefaler at bypass pasienter begrense deres kosthold til mindre enn 7% av total daglig kalorier fra mettet fett, mindre enn én prosent fra tans fett og begrense deres kolesterol til mindre enn 300 mg per dag . I tillegg bør bypass pasienter spise fisk to ganger i uken, favorisere fullkorn, fiberrik mat over bearbeidet mat, spise mer frukt og grønnsaker, begrense saltinntak til mindre enn 1500 mg per dag og unngå mat og drikke som inneholder tilsatt sukker.

Bypass pasienter bør også unngå kjepphest dietter, som Atkins eller South Beach, som erstatter karbohydrater med høyt inntak av protein. Disse diettene erstatter vanligvis stivelse, frukt og grønnsaker med mye fett kjøtt, egg og andre meieriprodukter som kan øke kolesterolnivået.

Justere til Real Life

Tilpasning til en ny diett kan være utfordrende i starten, men det trenger ikke å være. Bypass pasienter bør starte ved å følge de generelle kosten retningslinjene skissert ovenfor, begrenser totale kalorier, kolesterol, fett og natrium inntak. Etter noen uker, bør de se etter andre måter å erstatte kaloririk mat med sunnere alternativer. Når du spise ute eller hos venner hjemme, er det viktig å ta kontroll ved å be for sunnere erstatninger som ikke-fett yoghurt i stedet for smør og rømme på bakte poteter. Når du bestiller i restauranter, er det en god id¨¦ å be om sauser på siden stedet for at de er lagt til av kjøkkenet.

Slutt, ikke glem om trening. Legge til 20 til 30 minutter daglig aerobic trening kan hjelpe expend kalorier, hever høye density lipoproteiner (den gode typen kolesterol) og opprettholde høyere stoffskifte gjennom dagen. Kosthold og trening går hånd i hånd for å leve sunt.


Previous:nothing Next:raske vekttap for kvinner

Relaterte artikler


 • sunne måltider å spise
 • dietter for rask vekttap
 • hvordan man kan forebygge urolig mage når du tar vitaminer
 • kalorifattig mat som er fylling
 • oppskrifter for Crohns sykdom
 • vegetarisk diett for vekttap
 • hvordan du ser tynn
 • low-carb diett fakta
 • hvordan du kan redusere fytinsyre i mat
 • hvordan stramme opp løs hud etter vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com