sunne naturlige middag ideer

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-09-08
Når det gjelder mat, folk har forskjellige ideer om hva som regnes som sunt, men for de fleste, ville en sunn middag naturlig være et måltid med fersk mat som er så nær sin naturlige tilstand som mulig. Dette betyr omfatter rikelig med ferske grønnsaker, frukt og ubehandlet kjøtt. Karbohydrater i disse måltidene skal komme fra stivelsesholdige grønnsaker eller hele korn matvarer, slik som brun ris, hele hvete brød eller hele hvete pasta. Raffinert sukker bør unngås eller brukes i svært små mengder.

Protein

Sunn protein kilder inkluderer ubehandlet, trimmet fettfattig kjøtt som beinfri skinless kyllingbryst, biff med alt synlig fett unna , og lav-fett bakken kalkun. Komplett vegetarisk protein kilder som tofu eller bønner blandet med brun ris er like sunt for kjøttetere, og kan legge litt variasjon til alle daglige kosthold.

Karbohydrater

Erstatt pasta, brød og andre matvarer laget med bleket hvitt mel med hel-hvete varianter. Brun ris inneholder mer fiber enn hvit ris, og er like enkel å tilberede og servere sammen med en wok eller blandet inn i hjemmelaget suppe eller chili. Når du kjøper grovbrød, ta hensyn til ernæring etiketten og listen over ingredienser. Mange hel hvete brød har høy-fruktose mais sirup som en av de første ingrediensene. High-fruktose mais sirup er en form for sukker, og bør unngås ved utarbeidelse sunn middager. Se for hele hvete produkter som ikke inneholder sukker eller høy-fruktose mais sirup.

Husk at stivelsesholdige grønnsaker som poteter, mais og søtpoteter eller yams kan brukes i stedet for brød, ris og pasta. Disse grønnsakene inneholder store mengder karbohydrater og er ofte bare som å fylle som bearbeidet karbohydratkilder.

Grønnsaker

Hver sunne naturlige middag bør inneholde grønnsaker, enten de er friske eller frosne. Innlemming grønnsakene i de viktigste hovedrett på en middag er en enkel måte å sikre at de blir spist. På en travel natt, tar det bare noen få minutter å varme opp en pose med frosne grønnsaker i mikrobølgeovnen. Prøv dryss dem med urter og krydder som hvitløk salt, sort pepper, basilikum eller Cajun krydder for å forbedre smaken.

Green Chili

I en treg komfyr, bland sammen 2 kopper av tørket diverse bønner (Great Northern, sort, nyre, Pinto, etc. ) 1 hakket løk, 2 bokser hakkede grønne chiles, 5 hakket tomatillos, 4 kopper vann, og en stor beholder av vegetabilsk eller kylling kjøttkraft. La blandingen å koke på høy i 4 til 5 timer. Deretter legge til 1 kopp ukokt brun ris, og stek i en time eller til risen er mør.

Orange Chicken

Kombiner en kopp 100 prosent appelsinjuice, 1 /4 kopp soya saus, 2 knust hvitløk nellik, og 5 ts. cornstarch i en bolle. Rør alt sammen og sett den til side. Skjær 1-2 pund beinfri skinless kyllingbryst i biter størrelse biter og stek dem i en varm wok med 1 ss. olivenolje. Når kyllingen er ikke lenger rosa, rør inn en pose med frosne brokkolibuketter og 1 /2 hode hakket kål. Dekk til woken og stek til brokkolien er varm hele veien gjennom. Ta av lokket og skyv kylling og grønnsaker til sidene av wok, danner en brønn i midten. Hell utarbeidet saus i midten av woken og stek under omrøring, til sausen har tyknet. Bland alt sammen til kyllingen og grønnsakene er belagt med appelsinsaus. Serveres over varmt kokt brun ris eller soba (bokhvete) nudler.


Previous:hvordan du har god søvn Next:rå diett og menopause

Relaterte artikler


 • negative effekter kreatin
 • mesomorph diett plan
 • hvordan du har en flott trening
 • hva slags mat har mye protein?
 • hva er vekten overvåkere kosthold?
 • lav carb diett planer om å gå ned i vekt raskt
 • prøve diett plan for å miste vekt
 • hvordan å bo hydratiserte i sommer
 • ms kosthold for muskler
 • naturlige vitaminer for angst
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com