rødvin søvn fordeler

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-09-11
Rødvin er påstått å ha en rekke helsemessige fordeler, fra å øke nivået av det gunstige kolesterolet å forbedre hjerte helse og til og med slåss mot virkningene av aldring. Nyere forskning tyder på at en moderat mengde rødvin om kvelden kan gi fordeler til å sove

Forskning

Forskere ved. Universitetet i Milano har funnet at rødvin kan hjelpe folk sover. Enhver alkohol, noe som er en sentral nervesystemet beroligende, kan hjelpe folk sove. Rødvin, derimot, mer enn noen annen alkohol, inneholder et kjemikalie som kan hjelpe folk stresse ned på slutten av en lang dag, og bedre kvaliteten på søvn.

Melatonin

Det kjemiske er melatonin. Melatonin er et hormon som produseres naturlig i kroppen. Kroppens produksjon av melatonin er relatert til mengden av sol som en person er eksponert. Etter å ha blitt produsert, den er frigitt i kroppen som en måte å informere kroppen at det er på tide å sove. Drikker rødvin mellom en og en og en halv time før sengetid bidrar til å stimulere kroppen til å sove.

Wine Typer

Noen av vinene testet i den italienske studien hadde flere av de aktive søvnhormonet melatonin enn andre. De høyeste melatonin nivåer er funnet i Nebbiolo druer. Cabernet Sauvignon har svært høye nivåer-75 ganger melatonin i Cabernet Franc. Høye nivåer er også funnet i Sangiovese, Croatina, Merlot og Barbera druer.

Controversy

Mens melatonin i rødvin hjelper kroppen din til å begynne å sove, skeptikerne peker på at kvaliteten på søvn kan være verre på grunn av alkohol. Tyramin, for eksempel, er en aminosyre i alle gjærede drikkevarer, knyttet til hodepine og kan utløse migrene. For ikke å nevne at å drikke noe rett før leggetid kan avbryte søvn for å bruke badet.

Moderasjon

Selv om det kan være søvn fordeler til moderat rødvin forbruk, gjør professorene som har utført studien ikke argumentere for tung drikking. Faktisk, mens overdrevent forbruk av rødvin en natt kan hjelpe deg å sovne, kronisk misbruk av alle typer alkohol kan indusere søvn lidelser og forstyrrelser, og enda mindre psykotiske og affektive lidelser.


Previous:nothing Next:alternative botemidler for søvnløshet

Relaterte artikler


 • cayennepepper detox
 • hvordan å jukse på dietten din hver dag og likevel gå ned i vekt
 • hvor å miste vekt gladelig
 • sunt hjerte mat
 • hva slags fisk du bør spise for en kropp detox?
 • mat å spise for høyt kolesterol
 • å spise mer å tape mer
 • veganism og vekttap
 • ernæringsmessige fakta på svart oliven
 • sunn alkalisk mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com