rå diett og menopause

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-09-07
En rå mat diett kan hjelpe med menopausale symptomer. Forskning tyder på at bestemte matvarer, spesielt de rike i fytoøstrogener og diindolylmethane, har målbare effekter på hormon nivåer. Tilhengere av den rå mat diett tror også at maten vi spiser direkte påvirker hormonet balanser i kroppen vår

Raw Foods

Raw matvarer er helt rå eller ikke har vært oppvarmet til mer enn 116 grader Fahrenheit. Som et resultat, den rå matvarer fremdeles inneholder alle deres enzymer, som hjelper kroppen fordøye og absorbere mat. Tilhengere av en rå mat diett tror også ha rå matvarer dramatisk mer næringsstoffer enn kokt mat.

Fytoøstrogener

Fytoøstrogener anlegg forbindelser som etterligner østrogen, og bidra til å balansere østrogennivået i kroppen. Hvis kroppen har for mye østrogen, vil fytoøstrogener bidra til å redusere østrogennivået. På den annen side, dersom kroppen har for lite østrogen, vil fytoøstrogener gi noen østrogen aktivitet. Menopausale symptomer er forårsaket på grunn av ubalanser i østrogen, derfor fytoøstrogener er viktig for å redusere menopausal symptomer.

belgfrukter, hele korn, nøtter, linfrø og epler inneholder fytoøstrogener. Soyaprodukter som miso, soyamelk, soya yoghurt, soya iskrem, tempeh, tofu, soya saus og tamari også inneholde fytoøstrogener.

Diindolylmethane

DIM, kort for Diindolylmethane, er et annet stoff som finnes i mat som er gunstig i lettelser menopausal symptomer. DIM hjelper kroppen å forbrenne østrogen mer effektivt, slik at det å utnytte østrogen den har, samt fytoøstrogener. Brokkoli, blomkål, rosenkål, reddiker, kål, bok choy, rutabagas og andre cruciferous grønnsaker er gode kilder til DIM.

fettsyrer

Omega-3 og omega-6 essensielle fettsyrer er også nyttig i overgangsalderen år fordi de øker produksjonen av prostaglandiner. Prostaglandiner bistå i hormonproduksjon, som er avgjørende for å minske menopausal symptomer. Omega-3 og omega-6 fettsyrer også holde hud, hår og vaginal vev sunt. Omega-3 fettsyrer finnes i fisk, linfrø og rå valnøtter, og omega-6 fettsyrer finnes i nøtter, korn, vegetabilske oljer og litt kjøtt.

Flere tips

Det er viktig at kvinner med menopausale symptomer opphold hydratiserte. Drikk seks til åtte glass vann hver dag og drikke vann hvis koffeinholdige eller alkoholholdige drikker har blitt konsumert.

Konsekvent blod-sukker nivåer vil også lette menopausal symptomer. Derfor bør kvinner med menopausale symptomer spise flere små måltider om dagen, unngå mat som forårsaker dramatiske endringer i blod-sukker nivåer. Raffinert sukker og behandlet karbohydrater forårsake endringer i blod-sukker nivåer.


Previous:hvordan du har god søvn Next:alternativer til NutriSystem

Relaterte artikler


 • tips for å øke hastigheten på stoffskiftet
 • sunn mat for en diett
 • alternativer til NutriSystem
 • muskel kosttilskudd guide
 • hvordan du miste vekt ved hjelp av diett hemmeligheter
 • mat du kan spise på en rå mat diett
 • hvordan å skjære noen enkle kalorier
 • hvordan du miste det vekt på god
 • hvordan du kan holde deg fra å spise mer snacks enn du planla
 • Sensa vekttap system bivirkninger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com