ni matvarer som kan senke kolesterolet

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-09-10
Høyt kolesterol er den ledende årsak til hjerte-relaterte sykdommer i verden. I de fleste tilfeller, maten vi velger er direkte ansvarlige for våre LDL (dårlig kolesterol) nivåer og for veksten i fedme også. Å velge riktig mat vil sikre at du er i stand til å leve en sunnere livsstil med lavere kolesterol og en redusert risiko for hjertesykdom, fedme og andre mat-relaterte sykdommer

helkorn

Hele korn, spesielt havre, bidrar til sunne vedlikehold av veggene i a. carotis. Hvis dietten inneholder nok hele korn du vil redusere fortykkelse av arterieveggene, og dermed forhindrer at kolesterolnivået stiger.

Pistasjenøtter og valnøtter

pistasjenøtter og valnøtter inneholder høye nivåer av omega-3 fettsyrer, fett og antioksidanter. Disse næringsstoffene spiller en medvirkende rolle i reduksjon av LDL kolesterol nivåer (dårlig kolesterol) og antas, ifølge studier gjennomført ved Carl R. Darnall Army Medical Center i Fort Hood, Texas, for å ha muligheten til å reversere eksisterende skade på arteriell vegger.

Blåbær

Blåbær har lenge vært kjent som en "super frukt" og deres evne til å senke kolesterol er bare en annen grunn til å legge dem til dagligvarebutikk handlevognen. Blåbær inneholder en kjemisk forbindelse som kalles pterostilbene som har vist seg å senke kolesterolet nesten like effektivt som kommersielt produserte medisiner. Blåbær, selvfølgelig, har færre bivirkninger.

Linfrøolje

Linfrøolje har vist seg å hjelpe senke kolesterolnivået hos menn. Menn som regelmessig tar linfrøolje kosttilskudd som inneholder omega-3 fettsyrer og alfa-linolensyre syrer ser betydelige forbedringer i både blodtrykk og kolesterol nivåer.

Oliven og olivenolje

Oliven, olivenolje, og selv avokadoer har et dårlig rykte for å være høy i fett. Sannheten er at mesteparten av fettet som finnes i disse matvarene er umettede, som betyr at de er gode for hjertet og kolesterolet. Den umettede fettsyrer som finnes i oliven og olivenoljer vil ikke bare hjelpe til å øke HDL nivå, men har blitt vist gjennom forskning gjort av University of Jaen i Spania for å ha en betydelig innvirkning på forebygging av diabetes i tillegg.

Cranbery- Grape Juice

Når du skal velge matvarer for å senke kolesterol er det viktig å huske at du trenger å senke LDL (dårlig kolesterol), mens på samme tid øker HDL (godt kolesterol). Cranberry-drue blander er den perfekte løsningen. Den antioksidanter som finnes i druesaft lavere LDL-nivå og næringsstoffer egenskaper i tranebærjuice øke HDL nivå.

Fisk

Fisk er en utmerket kilde til omega 3 fettsyrer som, som nevnt før, vil bidra til å senke LDL og heve HDL nivå. Fisk reduserer triglyserid nivåer også (triglyserider er den kjemiske formen hvor fett lagres i kroppen). Hvis du ikke er en fan av sjømat du kan erstatte kjøttet med høy kvalitet fiskeolje supplement. Husk, jo høyere kvalitet på supplement jo mindre sannsynlig vil føre til problemer som raping, dårlig ånde og kvalme.


Previous:hvordan du har god søvn Next:gjør fiskeolje hjelper i vekttap?

Relaterte artikler


 • hvordan få lett abs
 • gode dietter å hjelpe tenåringsjenter ned i vekt
 • mat som gjør at du mister vekt
 • vekttap ris kosthold
 • kolesterol-diett
 • hvordan å gå ned i vekt ved å identifisere maten utløser
 • hvordan å lage en søt sunn frokost
 • når du skal ta vitaminer
 • effektivt vekttap dietter
 • raskt vekttap triks
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com