lav GI diett plan

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-09-08
En lav glykemisk indeks diett plan fokuserer på hvor mange og hva slags karbohydrater du spiser og hvordan du kombinerer dem med andre matvarer. Alle disse tingene avgjøre et måltid innvirkning på blod-sukker nivå.

Glykemisk indeks selv måler hvor raskt karbohydrater skriv inn blodet. Den glykemisk belastning (GL) måler både mengden og kvaliteten på karbohydrater

Forstå Low GI Diet

Selv om du kan tape vekt mens etter en, er vekttap ikke er den primære hensikten med en lav GI diett plan. Denne dietten er ment istedet for å kontrollere plutselig stigning i blod-sukker nivåer. Opprettholde blodsukkeret innenfor et snevert område er kritisk for diabetes og hjerte-og karsykdom forebygging og kontroll. Low-GI matvarer faller under 55, middels GI matvarer under 69, og høy GI matvarer er over 80.

A matens glykemisk belastning måler insulin krever det steder på systemet ditt. Det er en refleksjon av både mengden og kvaliteten av karbohydrater i en matvare. Hele korn, for eksempel, har mer fiber og næringsstoffer enn raffinerte seg, og så har en lavere glykemisk belastning.

Low-GL matvarer er under 10, medium-GL, under 20, og høy-GL, over 20. I en 2006 presentasjon til American Diabetes Association, anbefales dietetiker Johanna Burani en total daglig GL score på under 120.

Beregn en matvarer er glykemisk belastning ved å multiplisere sin GI antall og mengden karbohydrater den inneholder.

Putting Plan til praksis

Den raskeste måten å vedta en lav GI diett plan er å erstatte lav GI matvarer for høy GI matvarer du for øyeblikket spiser. Diabetes lidende og journalist David Mendosa samlet en tabell basert på 2002 forskning gjort ved University of Sydney's Human Nutrition Unit. Den inneholder GI og GL-verdier på nesten 2500 matvarer fra hele verden. For eksempel er hvit beriket brød med en GI på 72 per porsjon ikke så godt et valg som helhet-korn engelsk muffin på 45. Hele korn har fordøyelsen-bremse fiber minimere Muffin's effekt på blodsukkeret.

The University of Sydney team's anbefalinger omfatter: Spise hele havre, kli, eller bygg frokostblandinger; erstatte poteter med grønnsaker og sukkerholdige desserter med frukt, bytte til surdeig, fullkorn og steinslipt brød; snacking på salater med vinaigrette dressing; velge basmati over hvit ris, og med pasta eller nudler i dine måltider.

kombinere Foods

Etter en lav GI diett plan betyr ikke å gi deg høy GI matvarer for alltid. Det betyr ganske enkelt å tenke på hva du kan spise med dem for å unngå en blod-sukker pigg. Kombinere en høy GI og flere lav-GI mat på et måltid vil redusere virkningen av den høye. Trikset er å lære å spise "balanserte måltider," med både sunne næringsinnhold og GI tall i lave til moderate rekkevidde.

Men bare holde glykemisk belastning tall lav betyr ikke nødvendigvis at du følger en sunn lav GI diett. Det er enkelt å ha en total daglig GL på under 120 hvis du spiser mye proteiner og fett, og skimp på karbohydrater.

gjøre det, vil imidlertid øke fett og kalori inntak mens frata deg av vitaminer, mineraler, fiber, og fytonæringsstoffer i lav GI frukt, grønnsaker og helkorn.

Ting å vurdere

Matlaging maten sveller sin stivelse molekyler, bløtgjør det og heve GI nummer. En porsjon spaghetti kokt til al dente scenen mellom 10 og 15 minutter, for eksempel, har en 44 GI nummer. Kokes i 20 minutter løfter det en 64 GI nummer. Alle GI tallene er basert på bestemte porsjonsstørrelser. Spise mer av en lav-GI mat vil arbeide mot blodsukkeret-regulering og vekttap innsats.


Previous:hvordan du har god søvn Next:whey protein shake diett

Relaterte artikler


 • kanel te for vekttap
 • hvordan finne ut hva plantevernmidler er på maten
 • Crohns kosthold anbefalinger
 • høyt fiber diett for vekttap
 • hvordan brenne kroppsfett samtidig som faster?
 • om hele kroppen rensing kosthold
 • 1200 calorie en dag prøve diett
 • hva er valg av mat for diabetikere?
 • hvordan du miste vekt ved hjelp av diett hemmeligheter
 • de enkleste måtene å gå ned i vekt uten trening
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com