hva vitaminer hjelper håret til å vokse?

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-09-08
Har du virkelig trenger vitaminer for å hjelpe håret å vokse? Ja, det gjør du. Faktisk krever sunt hår flere vitaminer for vekst og helse. Hvis du ikke får tilstrekkelig vitaminer, vil det gjenspeile i håret ditt så vel som i kroppen din. Sunt hår vokser ca 0. 35ml en dag, og uten en jevn tilførsel av vitaminer håret behov, ikke bare vil det nesten slutte å vokse, kan det også begynne å falle ut

B-vitaminer

B vitaminer er en av de beste vitaminer for hår vekst. De omfatter niacin (vitamin B-3), som fremmer sunn blodsirkulasjonen til skalp-Dette bærer andre vitaminer, mineraler og næringsstoffer som trengs for sunt hår, panthenol (vitamin B-5) som kan bidra til å stoppe håravfall og bistand i håret re-vekst, biotin, som er avgjørende for å forebygge hårtap, og kan hindre at håret blir grå tidlig, og vitaminer B-6 og B-12. B-vitaminer finnes i erter, bønner, gulrøtter, soya bønner, nøtter og egg. Mens overskytende beløp av de fleste B vitaminer utskilles i urinen, tar for mye niacin, kan vitamin B-6 og vitamin B-9 forårsake vitamin toksisitet.

Vitamin E

Vitamin E anses gunstig for hårtap som det arbeider for å øke blodsirkulasjonen ved å stimulere hodebunnen. Det er også antatt å styrke immunforsvaret, som også kan bidra til å forhindre håravfall. De fleste vil få tilstrekkelige mengder vitamin E i kosten hvis de er grønne grønnsaker, nøtter og helkorn i kosten. Kvinner som prøver å bli gravide bør unngå å ta ekstra vitamin E som det har blitt bevist at den kan bidra til medfødte hjertefeil hos fosteret når det tas i løpet av tiden for befruktning.

Vitamin A

Vitamin A jobber for å holde hårsekken smurt, som legger til sunne utseendet på håret ditt. Vitamin A er også viktig for sunn hud og syn. Den finnes i gult, rødt og oransje grønnsaker og i grønne, bladrike grønnsaker. Overforbruk av vitamin A, derimot, kan føre til hårtap. Dette Hårtap kan reverseres ved ganske enkelt å kutte ned på mengden av vitamin A du tar. Tar for mye vitamin A kan også føre til kvalme, oppkast, hodepine og endrede bevissthetstilstander.

Biotin

Biotin er en svært viktig vitamin for å opprettholde sunt hår. Det er viktig for sunn hud og hår og kan også være en faktor i å forebygge håravfall hos noen menn. Du kan enten øke inntaket av biotin ved å øke den i kostholdet ditt, eller du kan ta det i supplerende form. Matvarer som er en god kilde til biotin er brun ris, grønne erter, havre, linser, ølgjær, bulgur, soyabønner, valnøtter og solsikkefrø.

Andre vitaminer

Det er flere andre vitaminer og mineraler som kan bidra til hårvekst. Disse inkluderer sink, vitamin C, L-cystein, L-metionin, folsyre, magnesium, svovel, silika og beta-karoten.


Previous:hvordan du har god søvn Next:enkel low-carb matvarer

Relaterte artikler


 • cayenne for leveren detox
 • Crohns kosthold anbefalinger
 • mat for en lav protein diett
 • protein fett diett
 • blåbær te fordeler
 • hvordan å gå ned i vekt på ferie - eller i hvert fall ikke få
 • enkelt kosthold for menn
 • hvordan du gjør i sør stranden lav carb diett
 • de beste flat mage kosthold mat
 • hvor mange kalorier brenner kroppen vår?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com