hva vitaminer bedre søvn?

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-09-13
En god natts søvn gjør ikke alltid kommer lett, spesielt for de om lag 60 millioner amerikanere som lider av søvnløshet. Men snarere enn å snu til en over-the-counter eller reseptbelagte sove hjelpemiddel som kan kjøre risikoen for avhengighet, kan det være lurt å prøve naturlig kosttilskudd først. Flere viktige vitaminer har blitt identifisert som å ha en beroligende effekt på kroppen, hjelper du sovne raskere. Da sammen med et sunt kosthold og mosjon, bør disse essensielle vitaminer hjelper å redusere stress og bedre søvn.

Calcium

Den ofte gjentatte råd til å drikke et glass melk ved leggetid synes å være forankret i virkeligheten. Kalsium er et av de mest effektive vitaminer for å bedre søvn, spesielt når det finnes i maten. Denne felles vitamin har en beroligende effekt, beroligende på kropp og noe som gir enklere søvn, og noen forskere mener at kalsium er bedre absorbert natten. Voksne kan ta opptil 2000 mg kalsium i separate doser, helst etter måltid eller like før sengetid. Eller du kan velge sunn høy kalsium matvarer, inkludert yoghurt, sesamfrø og mørke grønne blader som spinat og bok choy.

Magnesium

På samme måte til kalsium, magnesium er et vitamin som har beroligende effekt på hjernen kan få sove. Magnesium er også viktig å hjelpe kroppen absorberer kalsium, noe som gjør det viktig å få den anbefalte mengden (opptil 1000 mg magnesium daglig for voksne). De med for lite magnesium nivåer vanligvis opplever nervøse følelser som holder dem fra å få en god natts søvn. Symptomer på denne mangelen, inkludert muskelkramper, redusert appetitt og kvalme. I tillegg til kosttilskudd, kan du få din daglige fyll fra magnesium-rik mat som mandler, cashewnøtter og hvetekli.

B-vitaminer

Flere studier har avdekket den beroligende effekten av B-vitaminer, som hjelper til å roe nervene og forhindre søvnløshet. Ifølge National Institute of Health, kan vitamin B12 påvirke kroppens døgnrytmen, hjelper deg å sovne raskere. Studier har også vist at B-kompleks kan være effektive i behandling av nattlig leggkramper som kan vekke deg eller føre til mindre dyp søvn. Videre ser det ut at folk som ikke får tilstrekkelig nivå av B-vitaminer kan lide mer angst og søvn-relaterte forstyrrelser. Voksne anbefales å ta 50 til 100 mg av vitamin B6, 25 mg B12 og 100mg av B5 for å redusere stress og hindre søvnløshet.


Previous:nothing Next:hvordan miste vekt i søvne verk

Relaterte artikler


 • sunne dietter for overvektige kvinner
 • de negative virkningene av en lav carb diett
 • mat høy i omega 3 oljer
 • gjennomsnittlig person bruker hvor mange kalorier om dagen?
 • fettfattig diett plan
 • når skal jeg ta whey protein?
 • lavt kolesterol og lavt trans fett dietter
 • sink for sunt hår
 • mat for en lav protein diett
 • ris kosthold instruksjoner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com