hva er normal kroppsfett for menn?

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-09-10
Det er ikke enkelt når det kommer til riktig kroppen fett prosentpoeng for noen mann. Selv om vi kan lett få en generell ide om hva en persons fettprosent bør være basert på alder og kjønn, er det viktig å huske at hver person er en person med en annen metabolisme og livsstil

Gjennomsnittlig Body Fat Prosentvis

Den gjennomsnittlige kroppsfett prosentpoeng for den generelle befolkningen kan kategoriseres etter alder og kjønn. For en mann opp til 30 år gjennomsnittlig kroppen fett prosentpoeng er mellom ni og 15 prosent. For en mann mellom 30 og 50 den gjennomsnittlige kroppen fett prosentpoeng er mellom 11 og 17 prosent. For mannen over 50 år den gjennomsnittlige kroppen fett prosentpoeng er mellom 12 og 19 prosent.

Athletic Menn

En atletisk mann vil oppdage at kroppen hans fett prosentpoeng er lavere enn tallene angitt ovenfor. Tallene vil variere avhengig av den enkeltes alder, sport, og aktivitetsnivå. De fleste mannlige utøvere på mellom fem og 20 prosent kroppsfett avhengig av idrett de velger.

En mannlig syklist, for eksempel, som regel har en fettprosent mellom fem og 15 prosent. En mannlig vektløfter kan ha en gjennomsnittlig fettprosent mellom ni og 16 prosent. En mannlig turner kan ha en fettprosent på mellom fem og 12 prosent.

Typer Body Fat

Alle trenger en liten mengde kroppsfett for å overleve. Hva folk flest ikke vet er at det er to typer av kroppsfett som, når kombinert, utgjør et individs totale kroppsfett. Disse to typer fett er lagring fett og essensielle kroppsfett.

Storage fett er det fettet du ville finne subkutant, eller rett under hudens overflate. Menn og kvinner har lignende prosenter av lagringsplass fett, om lag 12 prosent.

Essential kroppen fett er fett kroppen din trenger for å fungere ordentlig. Den gjennomsnittlige mannen har rundt tre prosent essensielt fett i kroppen hans.

Faretruende lav Body Fat

Personer med betydelig vekt eller kroppsbilde lidelser kan tro det er viktig å redusere sine kroppsfett prosentene så mye som mulig. Gjør du det kan være farlig for deg hvis du senker kroppen fett prosentpoeng til et punkt der du ikke har nok essensielt fett i lagring. Kroppen din trenger en liten prosentandel av lagringsplass fett for å beskytte dine viktigste indre organer, blant annet bruk.

High kroppsfettprosent

overflødig kroppsfett vil hindre din evne til å leve livet til det fulle, bremse ned farten og chipping bort på utholdenhet din. Pass på at du sammenligner din alder og aktivitetsnivå før avgjøre hva kroppen fett prosentpoeng du bør vedlikeholde. Søke hjelp hos en ernæringsfysiolog eller personlig trener som hjelper deg med å avgjøre hva kroppen fett prosentpoeng er riktig for deg.


Previous:hvordan du har god søvn Next:hvilken mat som er høy i protein?

Relaterte artikler


 • hvordan du bruker lakris rot ekstrakt med pantotensyre
 • hvordan å hjelpe dyr uten å gå vegetar
 • ernæringsmessige sykdommer hos mennesker
 • forventet vekttap fra fanget bandet kirurgi
 • rask magen vekttap
 • hvordan du kan forbedre din søvn og føle seg forfrisket
 • lav-fett, low-carb måltid ideer
 • sushi kolesterol informasjon
 • høyt blodtrykk diett plan
 • definisjon av fulvic acid
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com