gjør fiskeolje hjelper i vekttap?

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-09-09
Fiskeolje, et næringsstoff som finnes i sjømat, inneholder omega-3 fettsyrer, som det amerikanske Food and Drug Administration sier gir fordeler for et sunt hjerte. Studier, skjønt, tyder på at fiskeolje gir også hjelp for de som prøver å gå ned i vekt

Weight-Loss Studies

Forskning indikerer at fisk-oljeforbruk og trening fører til mer vekttap enn inntak av annet fett og trener. Noen undersøkelser viser også at fiskeolje kan stoppe kroppen fra sammenfattende fett.

En australsk studie publisert i mai 2007-utgaven av American Journal of Clinical Nutrition testet 75 overvektige voksne. Forskerne separert Testpersonene inn i fire grupper. En gruppe tok fiskeolje og utøvd og en annen tok fiskeolje, men ikke trening. Den tredje gruppen forbrukes solsikkeolje uten trening, og den fjerde gruppen kombinerte solsikkeolje-oljeforbruk med trening. Fagene som forbrukes fiskeolje og utøves mistet mest vekt, et gjennomsnitt på 3,3 pounds av fett per person. Ingen av de andre gruppene mistet mer enn noen få gram.

Forskerne antar at fiskeolje økte elastisiteten av blod fartøy vegger, noe som forbedret flyten av blod til musklene under trening. Den økte blodstrømmen bidratt til akselerert fett tap.

En japansk studie publisert i desember 2007 i Journal of Nutrition også oppdaget potensielle vekttap fordeler fra fiskeolje. Gjennom å studere rotter som ble fôret fiskeolje, konkluderte forskerne som forbruker omega-3 fettsyrer reduserer opphopning av fett ved å stoppe konvertering av mat til fett.

Fish-Oil Kilder

Den beste kilden til fiskeolje er naturlig finnes i sjømat. Kaldt vann fisk som laks, ørret, makrell og sardiner pakke masse fiskeolje.

På dager når du ikke spiser fisk, kan du fylle dine behov med en fisk-olje supplement, som er tilgjengelig i de fleste stoff butikker og helse-mat butikker. Men vær klar over at å legge fiskeolje til et kosthold ikke gir den samme vekt-tap fordelene ved å spise selve fisken, som er en topp mat for alle som prøver å gå ned i vekt. Et fettrikt kosthold med fisk-olje kosttilskudd er ikke vist seg å føre til vekttap.

I en 8 april 2009 artikkel på fiskeolje, US News and World Report inneholdt kommentarer av Walter Willett, leder for avdeling for ernæring ved Harvard School of Public Health: "gulping ned fiskeolje kosttilskudd etter en 16-unse biff er ikke det samme som å spise en moderat [-size] stykke godt forberedt laks. "

Fish ofte test høyt for spor av kvikksølv og andre skadelige kjemikalier. Kvikksølv er spesielt farlig for gravide kvinner, og legene anbefaler å spise moderate mengder heller enn å ha fisk til hvert måltid. Også observere etiketter for advarsler om innholdet av skadelige kjemikalier i fisken du kjøper.

Kosthold og trening

Mens fiskeolje gir vekttap fordeler, aldri anta konsumere det er nok. En skikkelig vekttap plan krever en godt balansert kosthold og tilstrekkelig mosjon. Tross alt, indikerte en australsk studie at personer som ikke trener mister litt vekt som følge av inntak av fiskeolje.


Previous:hvordan du har god søvn Next:sunn fastfood frokost

Relaterte artikler


 • lav karbohydrat høy protein diett
 • tips for et sunt leveren
 • den ernæringsmessige verdien av svinekjøtt
 • 10 enkle-å-følge vektøkning tips
 • grønn te fordeler: vekttap
 • ketogen diett og epilepsi
 • dietter for ulcerøs kolitt
 • lite fett og lavt kolesterol dietter
 • hvordan du kan øke stoffskiftet den smarte måten
 • hvordan du kan øke stoffskiftet og begynne å miste vekt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com