lite fett og lavt kolesterol dietter

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-10-30
Et lite fett og lavt kolesterol diett følger i utgangspunktet de retningslinjene som er angitt av American Heart Association og DASH kosthold. Det er et ernæringsprogram som er godt balansert og gir en rekke helsemessige fordeler. Den består av en rekke hjerte-sunn mat som gjør kroppen din til å fungere på sitt optimale nivå samtidig redusere sjansene for å utvikle helseplager

Fakta

Lav-fett og lav-kolesterol diett er det hjerte-sunn måte å leve. Disse diettene følge National Research Council's Anbefalt Fôr utgiftsgodtgjørelse (RDA). Ved å gjøre dette, er at dietter designet for å redusere fett og kolesterol utgjør de foreskrevne nivåene som finnes i National Cholesterol Education Program. De dietter er også sentrert rundt begrense natrium forbruk og redusere kalorier. Lav-fett, lav-kolesterol diett legger vekt på å øke inntaket av både fiber og komplekse karbohydrater.

Foods Unngå

Å vite hva slags mat du bør unngå i en lav-fett og lav-kolesterol diett vil hjelpe deg opprettholde din cholesterol nivåer i et sunt rekkevidde. Ifølge USDA og American Heart Association, mat som inneholder mettet og /eller trans fett må fjernes (eller begrenset) fra kostholdet ditt. Mettet fett er ofte funnet i rødt kjøtt og innmat, hele fete meieriprodukter, frityrstekt mat, and og en rekke av bearbeidede matvarer. Trans fett finnes i kommersielt bakt matvarer som kaker, paier, kaker og energi barer.

Mat å spise

Ifølge American Heart Association, en hjerte-sunt kosthold har som sin kjerne mat som inneholder plantesteroler ( plante-baserte matvarer). Disse matvarene er rike på fiber og antioksidanter. The fiber kan fjerne plakk fra arterieveggene og faktisk reversere hjertesykdom. Et lite fett og lavt kolesterol kosthold er basert på magre proteiner, sunne oljer, friske frukter og grønnsaker, hele korn, sjømat og lav-fett meieri mat.

Fordeler

Din generelle helse vil ha nytte og forbedre ved å følge en lav-fett og lav-kolesterol diett. Ifølge American Heart Association, vil du redusere sjansene for å utvikle hjertesykdom, diabetes, brystkreft, tykktarmskreft og hjerneslag. Din sirkulasjon vil forbedre, vil din generelle velvære forbedre, din mentale utsiktene bedre og det vil være lettere for deg å opprettholde en sunn vekt. Spise et sunnere kosthold vil tillate deg å ta bedre kontroll over din egen helse. Etter en hjerte-sunn diett kan også hjelpe budsjettet.

Hensyn

Del kontroll er viktig å følge under lite fett og lav-kolesterol diett. Dette vil hjelpe deg å holde deg innenfor ditt daglige kalori nivåer. Porsjonskontroll, ifølge USDA, vil hjelpe deg å opprettholde eller gå ned i vekt. Hvordan du koker maten er en annen vurdering. Du kan følge ditt hjerte-sunt kosthold planlegge nøye og velge riktig mat, men hvis du tilbereder maten på en usunn måte, vil du bli beseiret formålet.


Previous:hvordan du kan forbedre din søvn og føle seg forfrisket Next:gode måter å miste vekt raskt

Relaterte artikler


 • er laks sunt å spise?
 • om flytende vekttap dietter
 • hva de skal gjøre for å øke mitt stoffskifte
 • hvordan du velger mat uten karbohydrater
 • ernæringsmessige verdien av laks fisk
 • hvordan å velge en sunn salat dressing
 • helg prinsen bivirkninger
 • ernæring og fastfood
 • sunt kjøtt og grønnsaker kosthold
 • grunnleggende matlaging for barn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com