protein diett

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-08-17
Mens protein består av byggesteiner som kroppen bruker til å reparere og lage vev, er det visse medisinske tilstander som kan nødvendiggjøre tilslutning til en permanent eller midlertidig periode med protein restriksjon. Selv om dette er neppe en optimal ernæringsmessig praksis, noen ganger må du konfrontere det minste av to onder for å å overleve. Dersom legen din har satt deg, eller noen du kjenner, på et protein-diett, kom deg til rett sted for informasjon

Om lavt protein

Low-protein dietter brukes ofte i tilfelle personer som lider av nyre (nyre) svikt. Som nyrene er ansvarlig for å behandle alle protein som er tatt inn i kroppen, minske dette beløpet reduserer arbeidsmengden syke nyrene, slik at de kan konsentrere seg om warding av sykdom (eller forlenge det uunngåelige total fiasko). Lav-protein dietter er ikke spesifikt definert av en bestemt prosent av protein inntak per dag, men en god omtrentlig tall å overholde en lav-protein diett er å holde protein inntak ved eller under 10 prosent av din totale daglige kalorier.

Lav-protein meny

Som protein er av bordet som et måltid alternativ, må du kompensere for sitt fravær ved inntak av ekstra kalorier fra de to andre primære makronæringsstoffer-karbohydrater og fett. En lav-protein diett betyr ikke nødvendigvis en lav-kalori diett. En rekke personer vil gjøre det kritiske feilen å fjerne protein uten å erstatte de kaloriene med en alternativ kilde. Dette fører til tretthet og uønsket vekttap, noe som gjør varig lav-protein diett som mye verre.

En prøve dag med å spise på en lav-protein diett bør inneholde rikelig med frukt, grønnsaker og sunt fett

Frokost:. Konsumere en halv kopp melk, et egg , en halv kopp ris, en appelsin, og noen hel-hvete brød

Lunsj:. Consume en unse av kalkun på hel-hvete brød, et eple, og brokkoli toppes med olivenolje (for de sunne fettstoffer som finnes der)

Middag:. Consume en unse av oksekjøtt, spinat, en bakt potet, hel-hvete ruller med smør, og noen fiskeolje kapsler (for helse-boosting egenskaper omega -3 fett).

Snack:. Consume mandler, valnøtter eller cashewnøtter med et glass melk og en frukt

Dette prøve diett vil holde protein lav mens fyre opp kroppen med tilstrekkelig karbohydrater og nok kalorier fra fett for å sikre riktig hormonell funksjon.

Hensyn

Husk at lav-protein ikke betyr "no-protein. " Kroppen trenger fortsatt litt protein til å utføre grunnleggende reparere funksjoner, så ikke helt frata det av denne ressursen. Bortsett fra å huske å holde kalorier nokså konstant mellom din gamle høyere protein livsstil og din nye lav-protein diett, husk å konsumere minst 25 prosent av dine daglige kalorier fra fett. Vanligvis får du det meste av fett inntak fra protein-laden matvarer som kjøtt. Med tunge kjøttforbruket ikke lenger et alternativ, erstatning i ulike sunt fett kilder som avokadoer, kokosnøtter og oljer (som fisk, linfrø og olivenolje).


Previous:ernæringsmessige sykdommer hos mennesker Next:negative calorie kosthold

Relaterte artikler


 • leveren rens kosthold
 • naturlige kroppen rensing kosthold
 • ernæringsmessige sykdommer hos mennesker
 • hva de skal spise for å gjøre brystene større
 • hvordan man skal håndtere mangel på søvn
 • hvordan du har alt du trenger for en virkelig god natts søvn
 • hva er ansett som en god kolesterolnivå?
 • gjør phosphatidylcholine bedre søvn?
 • hvordan du har god søvn
 • lav carb dietter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com