hvorfor gjøre vitaminer gjør deg sulten?

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-08-10

Myter om kosthold Hunger

Selv om mange mennesker har hevdet å føle sulten etter begynnelsen vitamin kosttilskudd, leger har en tendens til å tilbakevise denne påstanden som en myte. "Mange mennesker føler det slik, sier Dr. Deepa Vasudevan, en lege med UT-Houston," De kan bare føle seg mye mer energi og på grunn av energi, noen ganger de føler seg mer sulten. Men det har vært noen studier som viser at, ja, vil ta vitaminer gjør deg mer sulten. "Faktisk, det har vært studier som har vist det motsatte. En Laval University studie viste at et multivitamin faktisk dempet sulten. Dette kan være en Resultatet av mineralet krom, som er inkludert i mange multivitaminer og har vist seg å redusere sult i ulike studier (se Reference 2). Siden det ikke finnes studier som beviser at multivitaminer øker sult, men det er enkelte tilfeller av en økning i sult etter starter multivitaminer, må vi spekulerer om noen mulige årsaker.

Vitaminer og Metabolism

Multivitamin kosttilskudd har vært assosiert med et løft i stoffskiftet, og den økte energi med ingen endring i mat forbruk kan føre til at maten blir brent av raskere. Ettersom flere kalorier blir brent enn vanlig, kan vitamin taker blir mer sulten. Den mest vennlige metabolisme av vitaminer er samlingen av B-kompleks vitaminer. De har en stor mengde funksjoner i kroppen, inkludert å hjelpe det sentrale nervesystemet, DNA-syntese, energiproduksjon og metabolismen av fett, karbohydrater og protein. Noen multivitaminer har over 2000% av enkelte B-vitaminer og et supplement med den slags overflod kan ha en effekt på noen med en B-vitamin mangel. Det er alltid anbefalt å få næring fra naturlige matvarer så mye som mulig og bønner, asparges, melon, fisk, brokkoli, egg og spinat er gode kilder til disse vitaminene. Magnesium er et mineral som brukes i hundrevis av biokjemiske reaksjoner i kroppen, som inkluderer protein syntese, muskel, nerve-og hjertefunksjon, og energiomsetning. Fjerne en mangel av dette mineralet vil bidra til å sørge for at alle disse prosessene i kroppen din kjører problemfritt. Mandler, cashewnøtter, peanøtter, soyabønner, havregryn, belgfrukter og kveite er gode kilder til magnesium (se Reference 3).

For mange vitaminer?

Det har vært studier nylig som har vist at multivitaminer er ikke nødvendigvis bra for kroppen. For å sitere en fersk Reader's Digest artikkelen, "En februarrapporten i Journal of the American Medical Association fant ut at å ta antioksidanter vitaminer faktisk økt en persons risiko for å dø med opp til 16 prosent. "Dette har naturligvis sendt ernæringsfysiologer i opprør, og de har sitert oppfattet feil med undersøkelsen. Hvorvidt studien har problemer, er det viktig å tenke på hvor mange vitaminer du tar. Kontroller at du har diskutert fordeler og ulemper med å ta vitamintilskudd med legen din, og prøve å få så mye av vitaminer fra maten faktiske kilder som mulig (se Resource 1).


Previous:om flytende vekttap dietter Next:høy-protein dietter for galleblæren helse

Relaterte artikler


 • hvordan du kan forbedre din søvn og føle seg forfrisket
 • leveren rens kosthold
 • hvordan du kjøper kreatin pulver
 • sunn hodebunn kosthold
 • hvordan du har alt du trenger for en virkelig god natts søvn
 • naturlige kroppen rensing kosthold
 • den beste juice oppskriften for å få din daglige probiotika
 • hva de skal spise for å gjøre brystene større
 • om Atkins dietten og søvnighet
 • matvarer som bidrar til å fremme søvn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com