ernæringsmessige sykdommer hos mennesker

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-08-18
Ernæringsmessige sykdommer hos mennesker er lidelser forårsaket av en ubalanse i ernæring og faller i en av tre kategorier. Det er ernæringsmessige sykdommer forårsaket av mangel på næringsstoffer, mens andre som har overskytende næringsstoffer. Andre ernæringsmessige sykdommer er et resultat av giftige komponenter i matvarer. Ernæringsmessige sykdommer kan føre til døden. En fersk eFlux Media artikkel bemerker at om lag en av tre dødsfall hos barn, verden over, skyldes ernæringsmessige sykdommer. Det er om lag 3,5 millioner dødsfall årlig.

Nutritional Deficieny

Næringsinnhold mangel oppstår når noen tar i næringsstoffer som mangler for normal kroppen fungerer. For eksempel, for riktig bein utvikling og protein trengs for muskler og energi, trenger kroppen å ta i ulike næringsstoffer, inkludert kalsium og fosfor. Ernæringsmessige behovene endres som en menneskelig kropp vokser, samt for gravide kvinner og eldre mennesker. Andre personer med risiko for ernæringsmessige mangel sykdommer er veganere, vegetarianere, narkomane og folk på kjepphest dietter. Ernæringsmessige mangel symptomer kan inkludere appetitt tap, hukommelsestap, anoreksi, demens, svakhet og blåmerker.

Sykdommer forårsaket av Nutrional Deficiency

En av de mest kjente eksemplene på sykdom forårsaket av ernæringsmessige mangel er skjørbuk. En sykdom hvor beina mister stivhet på grunn av for lite vitamin C i kosten, skjørbuk skjedde ofte blant sjøfolk på lange reiser som manglet riktig ernæring. Etter hundrevis av år, ble det oppdaget at å spise lime, høy i vitamin C, kunne kurere skjørbuk. Andre sykdommer som følge av ernæringsmessige mangel omfatter rakitt og beriberi, som skyldes mangel på vitamin B (tiamin).

Moderne Nutritional Sykdom

Modern sykdommer forårsaket av ernæringsmessige problemer har erstattet eldre sykdommer som skjørbuk og beriberi, som hovedsakelig fant sted år siden. Ifølge offentlige helse forskere og forfattere Alice og Fred Ottoboni, moderne ernæringsmessig sykdommer som hjerneslag, kreft, hjertesykdommer, type 2 diabetes og fedme er økende. Den Ottobonis, som skrev "The Modern Nutritional Sykdommer," mener dette er i stor grad på grunn av dårlig ernæring.

Nutritional Overflødig og Fedme

Nutritional overskytende kan være forårsaket av overspising, samt overflødig inntak av vitaminer eller ikke nok trening. Den vanligste resultatet av ernæringsmessige overflødig er fedme. Fedme kan være forårsaket av et stort forbruk av mat med høyt fett. Imidlertid kan andre faktorer spille en rolle som for eksempel graviditet og skade av hypothalamus, som er den delen av hjernen som kontrollerer appetitten. Andre årsaker kan være medisiner og psykologiske fakta, samt hormonelle ubalanser. Vanligvis Overvektige er diagnostisert ved hjelp av body mass index (BMI). Den BMI representerer noens vekt (i kilo) delt på kvadratet av sin høyde (i meter). Ifølge The Cornell Illustrated Encyclopedia of Health, som har en BMI på mellom 25 og 30 er overvekt, med en BMI over 30 indikerer overvekt.

Giftige komponenter forårsaker Nutritional Disorders

Giftige eller giftige elementene som finnes i matvarer utgjør en tredje kategori ernæringsmessige sykdommer. Naturlig eksempler på giftige elementer er sopp. På den annen side, kan de være kunstig laget slike som forurensning, plantevernmidler eller kunstgjødsel. Giftige elementer kan også være et resultat av over forbruker for mange vitaminer og mineraler som de som finnes i kosttilskudd som selges i helsekost og drugstores. Enkelte vitaminer som kan være giftig når det tas i overkant inkluderer vitaminene A, B6, C, D, E, niacin og folinsyre. Mineraler som nikkel, arsen og krom kan til slutt føre til kreft. Også alle spor vitaminer er giftige.

Historie

Problemet med ernæringsmessige sykdommer hos mennesker ble ikke den økende bekymring for at det har blitt i det 20. og 21. århundre. Før da, ikke folk får mat fra kjøpmenn, men i stedet handlet hele sin mat dyrket på familiens gårder for mat laget av næringsmiddelindustri. Deretter rundt slutten av det 19. og tidlig 20. århundre, ble det endringer i kosthold. Ettersom flere og flere folk igjen gårder og flyttet til byene, hadde mat skal kjøpes fra dagligvarebutikker. Som et resultat, var mange næringsstoffer tapt i prosessering av mat, noe mat å bli fylt med tomme kalorier.


Previous:1500 calorie lav-fett high-protien kosthold Next:protein diett

Relaterte artikler


 • hva de skal spise for å gjøre brystene større
 • naturlige kroppen rensing kosthold
 • hvordan du har alt du trenger for en virkelig god natts søvn
 • hvordan fungerer TrimSpa stoffet arbeidet?
 • ernæringsmessige sykdommer hos mennesker
 • negative calorie kosthold
 • hvordan du har god søvn
 • gjør phosphatidylcholine bedre søvn?
 • hvordan du kan forbedre din søvn og føle seg forfrisket
 • hvordan bruke goji bær for bedre søvn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com