om bruk av vitamin D3 for søvn

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2010-01-12
Hvis du har vært lengter etter en skikkelig natts søvn --- og du har prøvd serotonin, melatonin og alle de andre tonins til ingen nytte --- you've sikkert hørt scuttlebutt: Leger og forskere er nå falbyr calciferol, ellers kjent som vitamin D3, som en naturlig måte å få konsistent, kvaliteten shuteye.
Gitt spredning av produkter som Ambien, Lunesta og Rozerem, hver med bivirkninger og potensial for avhengighet, er det ikke rart en enkel vitamin er å tjene så mye oppmerksomhet. . Men før du får på D3 bandwagon, bli en opplyst forbruker så du får mer enn en god natts søvn

Historie

For folk i agrare samfunn, sovne etter en hel dag med planting, pleie og høsting av sesongens avlingen var ikke et problem. Men verden har forvandlet fra en planet av plog langere til skrivebordet poteter, og til tross mirakuløse fremskritt innen medisin vi er mindre sunt enn vi var et par generasjoner tilbake når fastfood, stress og forurensning var ukjente. Der en gang et glass varm melk og et beroligende bad gjorde utslaget, insomniacs tur nå til medisiner for å få resten de trenger. Inntil medisinsk vitenskap sprekker koden og finner triggere i den menneskelige kroppen som vil tillate deg å drive ut så uanstrengt som en katt, prøve nye løsninger --- eksempel vitamin D3 --- vil fortsette å tiltrekke seg oppmerksomhet og dollar.

Contemporary Årsaker og effekter av Søvnløshet

Når National Sleep Foundation studert insomniacs i 2002, rapporterte 35 prosent av deltakerne har problemer med å sove hver natt for år. Alle led av vansker med å sovne, gjentatte våkenhet i løpet av natten, blir varsel for tidlig og våkner opp og føler seg svak og utmattet fra en kombinasjon av disse.
Mens noen tilfeller kan skyldes stress, fysisk helse, post-menopausal bivirkninger og psykiske helseproblemer utløse andre. På sitt verste, kan effekten av langsiktige søvnløshet har katastrofale konsekvenser. For eksempel, kan dødeligheten blant eldre som lider av søvnmangel akselerere døden med så mye som 400 prosent.

Hvor mye søvn er nok?

De åtte timers regelen, inngrodd i den kollektive bevissthet, har blitt et barometer der vi avgjør om vi er godt uthvilt. Men det vitenskapelige samfunns konsensus er at du ikke kan sette et tall på individuell søvn krav. I gjennomsnitt, epidemiologiske studier konkluderer med at sju timers søvn er optimal, og at antall timer med søvn er forbundet med lavest dødelighet risiko.
det er sagt, behovet for søvn avtar med alderen. Likevel, er én ting sikkert: hvis du føler deg utslitt, du er ikke alene. Det er derfor legge vitamin D3 til din daglige diett kan gjøre en forskjell i din livskvalitet.

Hvordan vitamin D3 Påvirker Human Body

Den våkne /søvnsyklus --- kjent som døgnrytme --- er en dypt sittende biologisk komponent av vår fysiologiske makeup. Uten kunstig forstyrrelser, folk våkne med solen og sovner når den setter. Dette svaret oppstår som følge av sollys gjennomtrengende huden til å danne calciferol, eller vitamin D. Gang trodde bare gunstig for bein og tann helse, forskere nå finne at vitamin D3 også signaler hypofysen til å frigjøre veksthormoner, og det oppfordrer søvn ved å produsere melatonin i nivåer høy nok til å utløse søvn.
Motsatt, er utilstrekkelige mengder av vitamin D er knyttet til minst 17 typer av kreft, hjertesykdom, høyt blodtrykk, slag, autoimmune sykdommer, diabetes, depresjon, kroniske smerter, slitasjegikt, osteoporose, muskel svakhet, fødselsdefekter og periodontal sykdom . Ifølge nyere vitenskapelige funn, er den eneste erstatning for adekvat soleksponering 5000 enheter av D3 daglig --- tilsvarende 50 glass melk eller 10 multivitaminer.

Hvilken dose som er riktig mengde av vitamin D3?

I gjennomsnitt, forskerne anbefaler å plassere mellom 4000 og 5000 IE av væske, som er å foretrekke fremfor piller og pulver, vitamin D3 dråper på tungen daglig ved sengetid, da ingen bivirkninger har blitt funnet på disse nivåene. Men alle studier advarer mot å ta mellom 10. 000 og 20. 000 IE, og forskerne anbefaler at de som tar store doser sender til periodiske laboratorieprøver å gjøre visse kroppene deres er riktig behandling av vitamin D3.
mørkhudet insomniacs må kanskje ta mer, og noen utøvere forskrive en høyere dose av D3 i vinter for å gjøre opp for det faktum at folk får mindre sol i denne sesongen. I alle tilfeller bør du oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever en negativ reaksjon som du tror kan være koblet til ditt inntak av vitamin D3.

Prøv Vitamin D3 på egen risiko

Tilbring tid på Internett, og du vil oppdage sider av entusiastiske anbefalinger fra forbrukere blogging om underverkene av vitamin D3, men legen og vitamin D Council (link nedenfor), en ideell organisasjon forpliktet til å utforske dette tillegget er dyder, er bedre steder å snu om råd. Dagens medisinske konsensus --- at regjeringens påstand om at 200 IE per dag av vitamin D3 vil holde deg sunn --- er mistenkt allerede, men hvis du har vært vitne til fremveksten og fallet til andre trendy kosttilskudd, vet du ingenting er satt i stein.
Vitamin D3 er teknisk sett ikke et vitamin, det er en secosteroid hormon som mål mer enn 2000 gener, så legge det til din daglige diett kunne betale store utbytter.
Hvis du er villig til å gjøre hva det tar å slå din søvnløshet, følge generell protokoll og ta 5000 IE per dag i tre måneder, så be legen din for å gjennomføre en 25-hydroxy vitamin D test for å se hvordan kroppen din svarer. Ditt mål er å holde blodet på mellom 50 og 80 ng /ml (eller 125-200 nM /L) året rundt.


Previous:matvarer som bidrar til å fremme søvn Next:om Atkins dietten og søvnighet

Relaterte artikler


 • hvordan fungerer TrimSpa stoffet arbeidet?
 • hvordan bruke goji bær for bedre søvn
 • hvordan du kjøper kreatin pulver
 • kosthold for prostatakreft stråling
 • matvarer som bidrar til å fremme søvn
 • hvorfor gjøre vitaminer gjør deg sulten?
 • den beste juice oppskriften for å få din daglige probiotika
 • hvordan du får den beste søvnen
 • sunn hodebunn kosthold
 • er det en diett for revmatoid artritt?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com