matvarer som bidrar til å fremme søvn

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2010-01-12
Lyst til å få en god natts søvn? Spise mat som fremmer søvn kan være en naturlig måte å forebygge søvnløshet. Kontroller at du får riktig mat, de som ikke bare fremmer søvnighet, men også vil være lett fordøyd slik at du kan sove gjennom natten

Bakgrunn

Når du vil sove godt, spise mat høyt på karbohydrater i forbindelse med de som inneholder tryptofan. Kroppen bruker tryptofan å gjøre serotonin, signalstoffet som bremser ned nerve aktivitet i hjernen, og karbohydrater øker denne effekten, så du blir søvnig.

Tryptofan

Foods høy i tryptofan inkluderer melkeprodukter og soyaprodukter. Egg, sjømat, fjærfe og rødt kjøtt har også betydelige mengder av tryptofan. Men på grunn av sitt høye proteininnhold, bør disse matvarene spises i moderate mengder. Ris, bønner, linser, helkorn, hummus, hasselnøtter, peanøtter, sesamfrø og solsikkefrø har gode mengder av tryptofan.

Middag

Mat som er høy i karbohydrater og lav til middels på protein vil hjelpe deg å slappe av om kvelden. Velg følgende mat kombinasjoner: pasta med Parmesan ost, pita med hummus, eggerøre og ost, kjeks med peanøttsmør, ris og bønner, kylling med grønnsaker eller en tunfisk salat sandwich

Bedtime Snacks

Du vil. nok sove bedre om du ikke spiser rett før du går til sengs. Hvis du bare ikke kan sove på tom mage, har en bolle med fullkorn frokostblanding med melk, litt tofu med hasselnøtter eller peanøttsmør sandwich. Siden det vanligvis tar omtrent en time på tryptofan i mat å nå hjernen, ikke vente til rett før sengetid for å få snack.

Final Advice

Lettere måltider er bedre enn måltider høy i fett når du ønsker å sove. Store måltider gjør fordøyelsessystemet jobber hardt, og kan holde deg våken. Unngå sterkt krydret mat som kan forårsake halsbrann, sammen med mat med høyt sukker, siden de kan sende deg på en berg-og dalbane av plummeting blodsukker, fulgt av frigjøring av stress hormoner som kan holde deg våken.


Previous:sunn mat for en diett Next:om bruk av vitamin D3 for søvn

Relaterte artikler


 • hvordan få mer søvn på kortere tid
 • hvorfor gjøre vitaminer gjør deg sulten?
 • hvordan fungerer TrimSpa stoffet arbeidet?
 • gjør phosphatidylcholine bedre søvn?
 • hvordan du har god søvn
 • matvarer assosiert med akne
 • hvordan du kjøper kreatin pulver
 • om bruk av vitamin D3 for søvn
 • sunn hodebunn kosthold
 • hvordan man skal håndtere mangel på søvn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com