hvordan du kan forbedre din søvn og føle seg forfrisket

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2010-01-12
Har du problemer med å sovne selv når du føler deg trøtt? Våkner du på alle timer på natten eller våkner opp og føler drenert? Vi vet alle hva det er som når vi ikke får nok søvn, men altfor få av oss vet hvordan det føles å virkelig være uthvilt etter en god natts søvn. Søvn er en viktig funksjon som reparerer kroppen din, men det er ikke alltid så lett som bare faller i søvn. Mens noen mennesker har søvnproblemer som krever behandling av lege mange av oss kan få en god natts søvn ved å tenke fremover og forbereder seg på å sove. Denne artikkelen viser hvordan du kan ta noen enkle trinn mot en bedre natts søvn og føler uthvilt om morgenen

Du trenger:. .
Bed
Tålmodighet til å sette en ny rutine.
Mørkt rom.
Nok tid til å få tilstrekkelig søvn.


en.
Dagtid vaner. Hva du gjør i løpet av dagen kan påvirke søvnen din like mye som hva du gjør før sengetid. Vaner kan du kroppen til å komme inn i en regelmessig syklus og forbedre kvaliteten på søvnen din. Regelmessig fysisk aktivitet kan hjelpe kroppen komme i en rytme og forbedre kvaliteten på søvnen din. Øvelse trenger ikke å være intens, men 20-30 minutter med moderat trening vil hjelpe med en rekke helseproblemer og forbedre din søvn. Ikke trening i 3-4 timer før du planlegger å sove. Søvn er utløst av en lav kjerne kroppstemperatur og trening vil øke kroppstemperaturen og gjøre det vanskeligere å sove. Andre Vaner som vil bedre du sover er: unngå alkohol og koffein spesielt ved sengetid. Prøv å unngå dagtid naps hvis det er mulig da dette vil kaste av kroppen syklusen og gjøre nattesøvn vanskeligere. Videre slutte å røyke er et stimulerende og slutte å røyke kan bedre søvn blant andre fordeler for din generelle helse. Til slutt når du våkner slår på lys eller åpne gardiner. Lys signaler til kroppen at det er på dagtid og forårsaker kjemiske reaksjoner i kroppen din i å forberede seg til aktiviteter på dagtid. Vaner tar tid å danne, men holde seg til sunne vaner vil forbedre kvaliteten på søvn du får.
To.
Et miljø som oppmuntrer søvn er en av de viktigste elementene for å oppnå en forfriskende søvn . For å oppmuntre sove rommet du skal sove i bør være mørkt, rolig og en behagelig temperatur med kjøligere blir bedre. En god tommelfingerregel er å gjøre rommet ditt ligner en hule. Tykke gardiner kan bidra til å redusere lys og fans kan øke ventilasjon for å holde rommet ditt på en optimal temperatur for søvn. Når du har opprettet riktig miljø for søvn ikke utføre andre oppgaver mens i sengen. Sengen skal være reservert for søvn og ikke knyttet til andre oppgaver som kan holde deg fra totalt avslappende i sengen.
tre.
Sleep er som alt annet for å oppnå god søvn du må forberede. Sett en sengetid og feste med det, hvis du vet at du må våkne opp tidlig hver morgen så sørg for at du setter av nok tid til å få en god natts søvn. Prøv å unngå å spise store mengder mat før sengetid. Lett snacks med karbohydrater kan hjelpe, men unngå protein tunge snacks. Unngå mat tung i fett og alkohol, koffein og store mengder væsker som alle kan avbrutt søvnen mønster. Lag et mønster og feste med det forberede seg på sengen ved å unngå stimulerende aktiviteter, i stedet engasjere seg i ting som du kan slappe av før til å sove.
Fire.
Går tilbake til å sove. Søvn er en syklus, og kroppen din svinger mellom dyp og lettere søvn hele natten så det er ikke uvanlig for selv en god natts søvn for å være litt avbrutt. Men hva gjør du hvis du våken og ikke kan sove. Hold ro angst gjør bare det vanskeligere å falle tilbake i søvn. distrahere deg selv ved å tenke på mentale bilder som du kan slappe av. Hvis du ikke kan falle tilbake i søvn etter noen minutter så holder lyset av, eller nedtonet og gjøre en avslappende aktivitet eller en liten snack.

Tips og advarsler


 • Hold en rutine gjennom hele uka, inkludert helgene for best resultat
 • Fjern tv fra rommet ditt. Den stimulerer og ofte fungerer som en distraksjon hindrer deg fra avslappende.
 • Unngå medisiner hvis det er mulig de ikke er langsiktige løsninger
 • alvorlige problemer med å sove eller forbli sovende kan være tegn på en alvorlig medisinsk tilstand og du bør søke hjelp hos en lege.


 • Previous:hvordan du har god søvn Next:lav carb dietter

  Relaterte artikler


 • hvordan bruke goji bær for bedre søvn
 • hvordan få mer søvn på kortere tid
 • naturlige kroppen rensing kosthold
 • hvordan å gå ned i vekt på søvn kosthold
 • om flytende vekttap dietter
 • hvordan du kjøper kreatin pulver
 • ernæringsmessige sykdommer hos mennesker
 • 1500 calorie lav-fett high-protien kosthold
 • kosthold for prostatakreft stråling
 • lav carb dietter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com