varig vekttap

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-09-06
Vedvarende vekttap er laget stadig vanskeligere med velsmakende, kalori-rik, fetende mat tilgjengelig i hver butikk og restaurant. Porsjonsstørrelser har økt kraftig siden 1950-tallet. Det ville være fint om noen enkle produktet eksisterte å begrense vektøkning, men varig vekttap er et spørsmål om to komponenter: kosthold og mosjon. Lage god mat valg og trener er to nøkler for å opprettholde vekttap

Diet

Vedvarende vekttap krever et balansert kosthold. Mypyramid. gov sier et variert kosthold inkluderer frisk frukt og grønnsaker, melkeprodukter, hele korn, protein og olje.

Helkorn bør komme fra hel-hvete pasta, brød og korn kilder som quinoa. Protein bør komme fra lene, lav-kolesterol kylling eller magert kjøttstykker. Hvis vegetarianer, kan protein komme fra soyaprodukter som tofu og veggisburgere. Vegetar kilder er naturlig kolesterol-free. Meieriprodukter inneholder kalsium, protein og vitamin D. Kilder inkluderer melk, ost og yoghurt. Mange ikke-meieri alternativer er også tilgjengelig, slik som soyamelk. Fett bør komme fra nøtter, frø, avokado eller fra kjøtt produkter eller korn.

Diet Tips

En tommelfingerregel anbefales av Marion Nestle i sin bok, "hva du skal spise," er å spise mat som inneholder fem ingredienser eller færre. Å holde denne regelen øker sjansene for å spise hele matvarer som inneholder noen tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Den sunneste mat som inneholder færrest kalorier er det enkleste de: frukt, grønnsaker og helkorn.

Ha en mat logg for å identifisere kostholdet. Hvis du oppdager du bevege mot potetgull, finne en sunn erstatning som luft-popped popcorn. Hvis is er en svakhet, bytte til soya iskrem som inneholder en brøkdel av kaloriene, ingen kolesterol, og mindre fett. Prøv å fjerne harde drops og erstatte den med biter av frukt for et sukker fikse eller bytte fra melkesjokolade til mørk sjokolade. Mørk sjokolade, ifølge boka "The Healthy Skeptic,« bør spises i moderate mengder, men det inneholder mer antioksidanter enn lys sjokolade samtidig som det bidrar lavere blodtrykk.

Øvelse

Øvelse er den andre komponenten i bærekraftig vekttap. Å kaste pounds, må du brenne mer kalorier enn du forbruker. Den raskeste måten å brenne kalorier er gjennom trening, gjerne tre ganger i uken i 30 minutter. Andre ytelser fra trening, slik skissert av Mayo Clinic, inkluderer et bedre humør, senke risikoen for sykdommer, et løft i energi nivå og bedre søvn.

Exercise Tips

Å være sammen i et treningsstudio ikke kan være beste måten å trene, spesielt hvis dette er ikke morsomt. Finn en metode for trening som du liker å gjøre hver dag. Tross alt, kommer trening i en rekke ulike former: kickboxing, tai chi, svømming, fotball, softball, pilates og salsa dansing er bare noen få. Identifisere noen form for trening, gå inkludert, som synes tiltalende og prøve å gjøre det tre ganger i uken.

Når du trener, opphold hydratiserte. Dehydrering fører til at kroppen å oppleve svakhet, svimmelhet og sultfølelse. Bære vann med deg hele tiden under en trening, og holde seg borte fra sukker forbedret sportsdrikk.

Advarsel

Selv om "miste vekt raskt" diett programmer kan virke tiltalende, er de vanligvis ikke bærekraftig. For eksempel Master Cleanse kan slanke talje, men bare drikker en blanding av sitron vann og lønnesirup er neppe en bærekraftig levemåte. Med mindre du kan forestille spise en bestemt måte for måneder av gangen, og opprettholde en høy livskvalitet, holde seg borte fra kjepphest dietter.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:Veterinæren spørsmål for hunder

Relaterte artikler


 • hvordan legge kvalitet år til livet ditt
 • den beste måten å miste vekt fra bena
 • mat som styrker hjernen
 • hvordan å miste £ 25.
 • intestinal rensing dietter
 • matvarer med vitamin e
 • hva slags mat er naturlig appetittdempende midler?
 • diabetisk vekttap dietter
 • vekttap behandlingstilbud
 • hvor mange kalorier gjør en tenåring trenger daglig?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com