telle kalorier for ernæring

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-09-10
Kalorier er et mål på hvor mye drivstoff du gir til kroppen din --- en sunn mengde sikrer stabil vekt og god helse. Hvis kalori beløpet er for høyt, kan kroppen bli overvektige. Hvis for få, kan kroppen bli underernært. Gitt alle disse utfallene, spise akkurat riktig mengde kalorier er viktig for ernæring

kalori behov

Hver person krever et annet antall kalorier. Sjekk hvor mange kalorier er nødvendig basert på en sunn BMI. Bruk først en BMI kalkulator (se Resources) til å finne din ideelle, sunn vekt basert på høyden din. Deretter bruker du en ernæring kalkulator (også i Resources) for å finne ut hvor mange kalorier bør spises for å opprettholde det sunn vekt. For eksempel bruke Mayo Clinic kalori kalkulator, en person som er 5Ǝ''håper å være 145 pounds bør spise 1950 kalorier for å opprettholde den vekten. Ved å kjenne dine kalori behov, kan du designe et måltid plan for å imøtekomme til det nummeret.

Best Low-Calorie Foods

Frukt og grønnsaker er gode lav-kalori mat, som de også inneholder vitaminer, mineraler, antioksidanter og andre næringsstoffer. Disse er flotte erstatninger for høy-kalori, lavt næringsinnhold matvarer som potetgull og annen snacks kjeks. I stedet for å konsumere 100-kalori poser av disse snack elementer, spise et stykke frukt i stedet: den fiber vil hjelpe deg å føle deg full, mens fiber-blottet snacks kan lede deg til å spise en annen bag.

Sporing av kalorier fra frukt kan være vanskelig, da de sjelden har ernæring etiketter, men holde en journal av frukt inntak og bruke en online ressurs som calorieking. com å markere sin kalorier senere. Heldigvis, overstiger et stykke frukt sjelden 100 kalorier og er derfor et sunt valg.

Beste High-kalorier

Noen gode-for-deg matvarer er høyt i kalorier, men likevel viktig for å opprettholde god helse. Nøtter, avokado, oliven og frø er alle gode eksempler. Selv avokadoer kan være høy i kalorier, inneholder de monosaturated fett at lavere kolesterolnivå samt forbedre hud og hår. Noen fett, som omega-3 fettsyrer, ikke kan produseres av kroppen og må tilføres via kosten. Ikke hopp over sunt fett, selv for skyld kalorier. Boken, "Ultrametabolism" forklarer at fett ikke føre til vektøkning. Gode fett gjør imidlertid hjelpe smører leddene og forbedre mentale evner.

Bad kalorier

Noen matvarer, uavhengig av å være lavt i kalorier, er ikke sunt. Hard candy full av sukker, kunstige smaker og konserveringsmidler, kan være lav-kalori, men støtter ikke god helse. Skip hardt godteri og velge frisk frukt i stedet. Likeledes vil lav-kalori is, chips, brød og annen stivelsesrik mat støtter ikke god helse.

samme måte, kanskje frosne måltider være lav i kalorier, men de ikke sammenligne med en fersk-laget måltid bruker hele hvete pasta, sauterte grønnsaker og en lett saus. Prøv å lage mat så ferske som mulig, selv om det betyr å legge mer tid og arbeid i sporing av kalorier. Ikke stol på boksene hevde "lavt kalori" eller "lavt fett" for å sikre god helse.

Hensyn

Kalorier bør ikke være det eneste hensynet til ernæring. God ernæring balanserer også protein, karbohydrater, fett, vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer i forhold kalori mengde. Mens holde orden på antallet kan være enklere enn å overvåke alle faktorer, vil kalorier ikke være det beste sporet av god helse.

Advarsel

Mange matvarer som er lavt i kalorier kan ikke være sunt. For eksempel kan diett drikker inneholder ingen kalorier, men de kan ha skadelige kjemikalier som aspartam, som kan forårsake kreft. I dette tilfellet, er vann det bedre alternativ, eller vann med kullsyre med en klemme av frisk frukt juice.

ernæring er svært forskjellig fra vekttap, som de som miste for mye vekt risikoen god helse. Mens lav-kalori diett er ikke nødvendigvis dårlig, holde seg innenfor et sunt utvalg av kalorier.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:vekttap resepter

Relaterte artikler


 • mat uten næringsverdi
 • matvarer som forårsaker høyt kalium nivå
 • Effekten av diett narkotika på pulsen
 • hvordan du miste vekt raskt ved å unngå hvete
 • hvor å spise mindre uten å telle kalorier
 • nyre renset for høyt blodtrykk
 • tryptofan og vekttap
 • vitaminer som hjelper med hjernen helse
 • hvordan bli motivert til å spise riktig
 • næringspyramiden for elementære barn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com