smoothie informasjon om ernæring

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-09-10
Smoothies er en flott måte å øke frukt inntaket. Smoothies er velsmakende, bærbare og full av næringsstoffer til tross inneholder høye nivåer av sukker. Med riktig smoothie ingredienser, er optimal helse fremmes. Vurder den ernæringsmessige verdien av felles smoothie ingrediensene før du legger dem til blenderen

Frukt

Frukt er hjertet i mange smoothies. Bananer er et flott utgangspunkt, som de tykkere og gir en kremet konsistens på smoothies. Bananas, ifølge nutritiondata. com, er høy i kalium, mangan, B6 og fiber. En middels banan har 105 kalorier. For en tropisk smoothie, tilsett ananas og mango. Disse to frukter er lav på glykemisk indeks og inneholder også vitaminer og fiber.

For en bær-flavored smoothie, legge blåbær, bringebær og jordbær. Bær er gode kilder til vitamin C, og de inneholder også antioksidanter. Antioksidanter bekjempe frie radikaler, redusere risikoen for sykdommer og til og med kjempe mot risikoen for kreft. Bærene er lavere i kalorier enn annen frukt i tillegg. For en liste over kalorier i bær, se Ressurser nedenfor.

Yoghurt

Yoghurt blir ofte brukt som en base til smoothies, og er også sunt. Yoghurt inneholder probiotika, som hjelper fordøyelsen og støtter sunne bakterier i tarmen din. Yoghurt er også en god kilde til kalsium og vitamin D: begge disse næringsstoffene bidrar til å holde skjelettet sterkt. Yoghurt kan være høy i fett, men lite fett alternativer er tilgjengelig som kan redusere fett samt kalori mengde.

De som er laktoseintolerante eller veganer finner soya yoghurt i spesialitet dagligvareforretninger, som Whole Foods. Soya alternativer er vanligvis forsterket med kalsium og noen vitaminer, som gir de samme helsemessige fordeler som meieri-baserte yoghurt. Selv silke tofu, høy i protein, kan være et godt alternativ for meieri yoghurt.

Sweeteners

Noen ganger, gjøre frukt og yoghurt ikke smake søtt nok, og dermed blir søtstoffer brukes. Sukker er en åpenbar søtningsmiddel, men ikke det beste valget. Boken, "Health Hazards of Sugar" skisserer at hvitt sukker forstyrrer fordøyelsen og kan føre til helseproblemer fra tannråte til kreft.

Et bedre valg av søtningsmiddel for en smoothie er agave sirup, eller, nektar. Sirup er laget av agave anlegget, har en konsistens av honning, og smaken ligner hvitt sukker. Men fortsatt veldig sukkerholdig, gjør anlegget-baserte søtningsmiddel ikke føre til en topp i blodsukkeret. Stedet, er glukose frigjøres sakte

Supplements

Powder-baserte kosttilskudd er tilgjengelige for de som ønsker å ta en multivitamin med sine smoothie. Fordi vitamin er pulverisert, absorbere vitamin er enklere enn å ta det i pille form. Vær forsiktig med litt whey protein-basert: boken, "150 sunneste Foods on Earth" gir uttrykk for at pulveret kan inneholde veksthormoner, og pasteurisert melk og meieriprodukter har en link til prostatakreft

Tips

Hvis du legger til. is til en smoothie, er en god blender viktig. For å maksimere den ernæringsmessige verdien av smoothie din, holde det først og fremst frukt-basert: Mens noen selskaper som Jamba Juice selger ikke frukt-baserte smoothies, er de høyere i kalorier og fett enn frukt-baserte smoothies. Prøv å gradvis legge i søtstoffer og smak som du går --- dette unngår å legge for mye sukker. Velg moden frukt i tillegg, som de vil bli søtere. Legge frukt juice er bra, men prøve å legge til juice som er 100 prosent juice for å unngå tilsatt sukker. For smoothie oppskrifter, se Ressurser nedenfor.


Previous:hvordan hoodia fungerer Next:hvor mange mennesker har diabetes?

Relaterte artikler


 • hvordan å bruke mindre penger på dagligvarer og spise sunnere også
 • ernæringsmessige verdien av kokte peanøtter
 • hvor å miste 50 pounds i 200 dager
 • renset vann vs kildevann
 • Hvilke vitaminer bør kvinner ta hver dag?
 • diabetiker mat til lunsj
 • vitaminer som øker immunforsvaret
 • bivirkningene av hemadrol
 • slanking mat tips
 • enkelt dietter for tenåringer å følge
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com